Champignon vokser vildt i skove og på marker, mange steder i hele
verden og den har været indsamlet til spisebrug siden oldtiden.
En egentlig erhvervsmæssig dyrkning af svampen blev taget op
i Frankrig i 1700’tallet, mens de første spæde danske forsøg blev
indledt midt i 1800’tallet.
Fra 1950’erne tog dyrkningen for alvor fart herhjemme.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
300g markchampignon
150g spinat, frisk
1 stk. løg
2 spsk. smør/olie til stegning
1 dusk persille, hakket
lidt purløg, finthakket
100 – 200g bacontern
7 stk. æg
1½ dl. piskefløde
25g parmesan ost
1 tsk. timian, tørret
salt og peber
Start med at pille løget og hak det groft
Rens champignoner og skær dem i skiver, (brug æggedeleren)
Skyl spinaten og dup den tør med køkkenrulle
Steg løg og champignoner i smør/olie på en pande, til de er gyldne
Tilsæt spinat og vend rundt, til spinaten falder sammen
Sæt ovnen på 200 gr. fordel svampe-spinat blandingen i bunden
af et smurt ildfast fad, skyl og hak persille, tag lidt fra til pynt
Pisk æg, fløde og fintrevet parmesan sammen i en skål,
og vend den hakkede persille i sammen med bacontern
Krydr æggeblandingen med timian, salt og peber
Hæld æggemassen over grøntsagerne i fadet
Bag æggekagen i 30 – 45 min. til æggemassen er fast og gylden.
Tag æggekagen ud af ovnen og drys med finthakket purløg, og
fordel tomatbåde oven på æggekagen
Serveres lunt med groft rugbrød til.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Ovnbagt æggekage med bacon, spinat og champignon,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar