Millionbøf er en dansk oksekødsret, der kan serveres med både
kartofler, pasta og ris. Navnet kommer af, at kødet under
svitsning deles i mange små stykker. Retten kan krydres efter
behov, og flere ingredienser kan tilsættes, eksempelvis,
perleløg, strimler af peber eller paprika.
Mange forveksler millionbøf med traditionel kødsauce – og
af god grund. De to sovser minder nemlig meget om hinanden,
men hvor man kan bruge forskellige former for fyld i
kødsovsen, så er det lidt anderledes med millionbøf.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2-3 pers.)
500g oksekød, hakket
2 spsk. olie
1 ds. tomatkoncentrat 70g
1 tsk. sukker
2 stk. løg
2 fed hvidløg
4 – 6 stk. laurbærblade
½ tsk. peber, sort
½ stk. rød peber, i stimler
lidt maizena til jævning
evt. kulør
Serveres med kartoffelmos, pasta eller ris
Start med at hakke løg og hvidløg fint
Svits det i olie, i en lille gryde til løgene bliver bløde og glasagtige
Tilsæt kødet og svits det gennemstegt
tilsæt tomat koncentrat og brænd det lidt af på bunden af gryden
Tilsæt oksebouillon, krydderier og rød peber, simrer nu i ca. 30 min.
sovsen jævnes med lidt maizena til ønsket konsistens
Smages til med salt, peber og sukker
farves eft. med lidt sovsekulør
klar til servering med kartoffelmos.
Dagens tallerken, Millionbøf med kartoffelmos og surt,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar