Fra Mexico henter vi denne opskrift, tilrettet til det danske.
Normalt er Mexicanske retter meget spicy, stærke, men denne er
tilrettet til danske ganer.
Ønsker man den stærkere kan der tilsættes cayenne peber, chili o.s.v.
En ret der vil tage kejler også hos børnene.
Køkkenet kalder
Ingredienser: ca. 10 stk.
500g oksekød, hakket
1 ds. Kidney bønner
1 stk. peberfrugt, rød
1 stk. løg
1 stk. hvidløg
1 ds. Majs, lille
1 ds. Tomater, hakket
1 dl. Tomatpure, 70g
Salt og peber
Olivenolie til stegning
200g chedda ost
Cremefraiche som dressing
Start med at hakke løg, hvidløg og del peberfrugten i kvarte
Svits løg og hvidløg i en gryde med olie
Når løgene er blevet glasklare, tilsættes oksekødet, som svitses
ved høj varme,
Til det er gennemstegt
Tilsæt tomatpure og hakkede tomater
Hak peberfrugten og tilsæt det sammen med majs og bønner
Når retten koger, skrues der ned til svag varme
Smag til med salt og peber
Retten simre nu i ca. 15 min.
Tænd ovnen på 200gr
Madpandekager:
Ingredienser: 10 stk.
4 stk. æg
300g mel
1 tsk. salt
½ dl. Olivenolie
5 dl. Mælk
Evt. smør til stegning
Start med at piske æg sammen
Tilsæt mel lidt ad gangen, det bliver meget klistret til sidst
Tilsæt olivenolie og mælk lidt efter lidt, pisk til der ikke er flere klumper
Brug evt. en stavblender til sidst og tilsæt saltet
Steg pandekagerne evt. i smør på en slip-let pande ved jævn varme
Fyld dem med kødblandingen.
Læg en pandekage på spækbrættet
Læg fyldet på 1/3 del inde på pandekagen
Buk siderne ind mod fyldet og rul pandekagen stramt om fyldet
Læg pandekagerne i et ildfast fad, og drys ost henover
Bag pandekagerne i ovnen i ca. 10 – 15 min. til osten er smeltet
Og blevet let gylden.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Mexicanske madpandekager med oksekød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar