Det største problem ved stegning af medisterpølse eller frikadeller er
sovsen. Der er næsten ikke noget at lave sovs af og mange gange smager
den ikke af noget. Det laver vi om på, jeg garanterer en velsmagende sovs
som kan spises med en ske.
Ingredienser.: (2 pers.)
500 g Medisterpølse
3 – 4 Laurbærblade
6 – 8 hele Korn Allehånde
1 tsk. Salt
Det første vi gør er, at prikke pølsen med en kødnål, tag en gryde og læg
pølsen i gryden, hæld vand på så det dækker. Tilsæt laurbærblade,
allehånde og salt.
Sæt gryden over middel varme, når kogepunktet nås, trækkes gryden fra
varmen, men pølsen skal blive i vandet til den skal på panden. Gem
kogevandet, det skal bruges senere. Nu er det tid til tilbehøret, kogte hvide
kartofler og rødkål.
Sæt kartoflerne over varmen og koge dem møre ca 15 – 20 min. Varm
rødkålen i en gryde ved svag varme. Tag nu en pande, sæt den over
middel varme. Tilsætte halvt smør og olie til panden. Lad det bruse af, tag
medisterpølsen op og læg den på panden, skrue ned til svag varme,
nu skal den brunes og det vil tage ca. 15 – 20 min.
Når medisterpølsen er ved at være brunet færdig, er her et lille kokke
trick, tag hvad der kan være imellem tre finger lidt sukker og drys det
på pølsen. Vend den og gentag processen på den anden side. Men pas
på, sukkeret begynder at karamelliserer og bliver meget hurtigt sort,
men får en flot farve, så vær over den hele tiden.
Når den er stegt færdig lægges medisterpølsen, på et fad og holdes varm.
Og nu til sovsen, tag 4 – 5 spsk. Kogevand og kom det på panden, det skal
næsten koge helt væk. Kom igen 4 – 5 spsk. Af kogevandet på panden,
samme med en spsk. Ribsgele lad det reducer til ca halvdelen,
kom 1 – 1½ dl. fløde/mælk på panden måske lidt mere kogevand, rør lidt
maizena ud i koldt vand, tilsæt til ønskedes konsistens. Smag til med salt
og peber, juster farven med lidt kulør og du har en sovs der
smager af noget.
Dagens tallerken, Stegt medisterpølse med hvide kartofler, rødkål
og brun sovs, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar