Den originale Mazarinkage fra 16 – 1700 tallet, er bagt som
en lille postej. Hvor skallen består af mørdej og med en fyld af mazarinmasse,
med hvid glasur.
En anden udgave kunne være, undlad glasuren og kom lidt
vaniljecreme på og derefterFyldes tærten med friske jordbær,
evt. en jordbærgele, et drys flormelis, serveret med
Flødeskum eller cremefraiche.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:
Mørdej:
100g sukker
1 tsk. vaniljesukker
225g kage mel eller hvedemel
35g marcipan, revet
175g smør, koldt
1 æg
Mazarinmasse:
100g marcipan
100g sukker
100g smør, blødt
2 stk. æg
2 spsk. Kage mel
1 tsk. mandelessens
Glasur:
125g flormelis
2 – 3 spsk. Kogende vand
Mørdej: bland sukker, vaniljesukker, mel og marcipan
Det er nemmest, at Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg.
køre alle ingredienserne i foodprocessoren et kort øjeblik.
Læg dejen i køleskab i minimum 30 min.
Mazarinmasse: rør marcipan, sukker og smør blødt og cremet
Tilsæt æggene i et ad gangen og rør det godt sammen, tilsæt mel
Vend det god med dejskraberen.
Rul tærtedejen ud og læg den i de smurte små tærteforme ø 8cm
Fyld formene med mazarinmasse og bag tærterne i 180gr
varmluft i 15 – 20 min
Til de er gyldne og mazarinmassen er stivnet.
Glasur: bland flormelis med et par skefulde kogende vand og
rør det godt samme.
Afkøl tærterne
Hæld hvid glasur over dem, lad det stivne
Mazarintærterne er klar til servering.
Dagens kage, Original mazarintærte med mørdej,
marcipan masse og hvid glasur.
Lige til en kop formiddags kaffe eller eftermiddags kaffe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar