Alle børns og voksnes ynglings salat igennem årtier, har været og er
Makrelsalat med tomatsauce.
Men der er jo sådan, nogle hader det og andre elsker det, jeg syntes
jo det smager godt, og her er så en lidt moderniseret udgave.
Køkkenet kalder
Ingredienser:
2 ds. Makrelfilet i tomat
50g ærter, frost
50g majs, frost
1 ds. Hakkede tomater
½ spsk. Olivenolie
½ stk. løg
1 kvist timian frisk
Lidt chilipulver, efter smag
½ tsk. salt
1 knsp. Peber
1½ – 2 dl. Mayonaise, hjemmerørt
Start med at hakke løget og steg det gyldent i olivenolie,
Når løgene karamelliser, undgår man at skulle tilsætte sukker til tomatsaucen
Tilsæt de hakkede tomater, timian, lidt chilipulver, salt og peber og smag til
Kog saucen ind, så den får en intens smag af tomater.
Når tomatsaucen er kølet af, blandes ca. 1½ – 2 dl. Mayonaise i
Del makrelfileterne i mundrette stykker og bland dem i tomatsaucen,
Sammen med ærter og majs.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Makrel i tomatsauce med ærter og majs
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar