Vi laver lidt til den søde tand i dag, nemlig macarons en småkage som
smager fantastisk, men som mange har stået og bandet langt væk ved
fremstillingen.
Fortvivl ikke, øvelse gør mester, så på den igen, vi prøver.
Ingredienser:(15– 20 stk.)
Marengs.
125 g Flormelis
50 g Æggehvide
Makroner.
125 g Mandelmel
125 g Flormelis
50 g Æggehvide
Lidt frugtfarve, jeg har brugt rød.
Mokka – Ganache.
150 g Mælke Chokolade
50 g mørk Chokolade
1½ dl. Piskefløde
50 g Glukosesirup
50 g Smør, blødt
1½ – 2 tsk. Instantkaffe, pulver
Hvis man vil ha’ en orange – smag, så kom en tsk. revet appelsinskal,
økologisk i ganachen.
Vi starter med, at tegne cirkler på et stykke bagepapir, ca 3 – 4 cm i
diameter.
Så har vi størrelsen på makronerne. Derefter piske flormelis og
æggehvider sammen i en skål, der skal piskes til en sej konsistens opnås.
Sigt flormelis i mandelmelet og bland det godt.
Kom æggehviderne i, måske med en smule farve.
Hæld ca en tredjedel af marengs i dejen og bland det godt, fortsæt til al
marengsen er blandet med dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl på 10 – 12 mm i diameter.
Sprøjt nu dejen ud på bagepapiret som vi tegnede på og prøv at ramme
størrelsen så tæt på som muligt.
Det er vigtigt, at holde sprøjteposen helt lodret og 5 mm over papiret.
Bank let under pladen så luftboblerne kommer op til overfladen, prik hul
på luftboblerne med en tynd nål. Nu skal makronerne tørre i ca. 2 timer.
I mellemtiden laver vi ganachen.
Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
Sæt en gryde over varmen med piskefløden og glukosesiruppen.
Giv det et opkog og hæld det over chokoladen i skålen,
lad det stå et øjeblik.
Derefter røres der i chokolademassen til en blank overflade.
Tilsæt smørret i små stykker og lad det smelte i chokolademassen
rør nogle gange undervejs.
Tilsæt instantkaffe og eventuelt appelsin skal, rør til ganachen
er blank og glat.
Lægges derefter på køl.
Efter et par timer er det tid til at sætte makronerne i ovnen
ved 180 gr. i ca 12 min.
Makronerne efter de har været en tur i ovnen.
Køl makronerne helt ned, løft bagepapiret over på en rist, det er meget
vigtigt for at de skal slipper papiret.
Tag ganachen, som er kølet helt af, kom det i en sprøjtepose med en tyl på
ca 6 – 7 mm og sprøjt en ring på halvdelen af makronerne.
Saml dem med den anden halvdel
Man kan drysse de færdige macarons med en anelse kakao,
hvis man er til det.
Dagens småkage, Macarons som forsvinder som dug for solen,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
john
Skriv et svar