• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Citronmåne

24. oktober 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Jeg er i det nostalgiske hjørne i dag, vi skal langt tilbage i tiden og hvor
alle tankstationer, politistationer, med respekt for sig selv, havde denne
kage på disken/bordet – Citronmåne.
Så vi laver en citronmåne i dag.

Ingredienser: (2 halvmåner)  
175 g Flormelis
2 Æg
1 dl. Kærnemælk
50 g Smør
½ Citron, økologisk
150 g Mel
½ tsk. natron, måske en lille smule mindre.
50 g Maizena  
Glasur:
175 g Flormelis
1 tsk. gul Konditorfarve
1 Citron, økologisk
Start med at piske flormelis og æg sammen til hvidt skum.

Smelt smørret og bland det med kærnemælken samt 1 tsk revet citronskal.
Hæld smørblandingen i æggeblandingen, rør det godt sammen.
Bland mel, maizena og natron godt sammen og rør det i æggeblandingen.

Hæld dejen i en 20 cm smurt springform og bag ved 180 gr i ca. 40 – 45 min

Så er det tid til at komme i ovnen.

Glasur:  
Rør flormelis og farve sammen i en skål, kom 1½ – 2 spsk citronsaft ned
til flormelissen sammen med 1 tsk revet citronskal og 1 spsk koldt vand.

Rør det fint og glat, kom det over kagen, når den er afkølet.  
Når kagen har bagt i ca. 40 min, tages den ud af ovnen og
stilles til køl på en rist.

Kagen har nu kølet af og det er tid til glasuren.

 Kagen som vi husker den – Citronmåne

Så må det være tid til eftermiddagskaffen.

Dagens tallerken, Kaffe med citronmåne, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Citronmåne

Previous Post: « Macarons
Next Post: Nakkekam braiseret i Römertopf »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme