Vi tager en tur til Italien og mere Italiensk kan det ikke blive,
når vi serverer lasagne.
En nem ret der kan laves nogle timer i forvejen og stilles på køl
til den skal i ovnen.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
500g oksekød, hakket
2 spsk. smør
2 stk. løg, hakket
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
3 stk. gulerødder, revet
½ stk. squash, revet
140g tomatpuré
2 ds. tomater, flåede
1 dl. rødvin
1 dl. hvidvin
4 stk. laurbærblade
1 stk. chili, tørret
4 – 5 dl. vand
1 stk. bouillon, terning
125g bacon
1 spsk. Pizza krydderi
Pasta dej til lasagneplader eller tørrede plader
Start med at sauter de hakkede løg sammen med hvidløg til
de er gyldne, i en stor tykbundet gryde med lidt smør
Tilsæt kødet og brun det godt
Tilsæt tomatpuré og brænd det af i bunden af gryden
tilsæt flåede tomater
tilsæt rødvin og hvidvin og lad det koge lidt ind, uden låg
Tilsæt laurbærblade, chili, vand, bouillonterning og pizza krydderi.
tilsæt revet gulerødder og revet squash.
Skær bacon ud i små tern og rist dem af på en pande
Tilsæt dem til gryden
lad nu gryden stå og simmer i ca. 3 timer gerne mere
smag på saucen nogle gange undervejs, og suppler med væske,
hvis det er nødvendig.
Jo længere tid, jo mere intens smag
Bechamelsauce/Mornaysauce:
Ingredienser: (4 pers.)
2 spsk. smør
3 spsk. mel
1 – 2 fed hvidløg
ca. ½ liter mælk
1 dl. fløde
150g ost,
revet muskatnød
2 – 3 spsk. rasp
salt og hvid peber
Lav en opbagning af smør og mel
Pisk det godt sammen, tilsæt lidt mælk
fortsæt med at tilsætte mælk og fløde lidt af gangen
når den ønskede saucekonsistens er opnået, tilsættes osten
Pisk videre og smag til med muskatnød, salt og peber.
Lasagne plader:
1 portion dej til lasagneplader
Rul dejen tyndt ud eller brug færdige lasagneplader
Skær dejen til efter fadet, stil fadet på dejen og skær ud efter bunden
skær så mange plader som du regner med at bruge 3 – 4 stk.
Så er det tid til at samle lasagnen
Tag fadet/bradepanden og smør det med smør i bunden
Læg et lag bechamelsauce i bunden
Ovenpå lægges lasagne plader, start forfra igen med bechamelsauce o.s.v.
Til du har brugt næsten det hele, slut med kødsauce og bechamelsauce
på toppen drysses 2 – 3 spsk. rasp
afslut med 3 – 4 smørklatter på toppen, sæt fadet i ovnen i 30 min, 200gr
raspen skal lige have taget lidt farve.
Tomatsalat:
Ingredienser:
4 stk. tomater
2 stk. forårsløg
2 spsk. olivenolie
1 – 2 fed hvidløg
1 spsk. vineddike
salt og peber
Skræ tomaterne ud i fine skiver og anret dem i et fad
snit forårsløg fint i skiver, skær hvidløg i fine skiver
drys forårsløg og hvidløg over tomaterne.
Bland dressing af olivenolie, vineddike, salt, peber og akaciehonning
hæld dressingen ud over tomaterne, sæt dem på køl
lad den trække i mindst ½ time.
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Lasagne med kuvertbrød og tomatsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar