Laks er det almindelige navn for flere arter af stråfinnede fisk i familien Salmonidae.
Andre fisk i samme familie omfatter ørreder, røg, harr og hvidfisk.
Laks er hjemmehørende i tilløb til Nordatlanten og Stillehavet.
En meget populær spisefisk og som kan tilberede på utrolige mange måder.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
600g laks uden skind og ben
1 tsk. salt
2 stk. æggeblommer
½ knsp. Cayennepeber
2 dl. Piskefløde
½ spsk. flydende fedtstof til stegning
Tilbehør:
5 – 600g kogte pillekartofler
1 spsk. smør
2 spsk. dild, finthakket
ærter
Sandefjordsmør:
2 dl. Fløde
2 stk. skalotteløg, finthakket
150g smør i små tern
1 spsk. purløg eller persille
1 spsk. citronsaft.
Start med at koge fløden og skalotteløg over medium-høj varme
uden låg i ca. 5 min. mens du hele tiden passer på at det ikke koger
over. Skru ned for varmen til svag varme og pisk smørret i
Saucen må ikke koge, når smørret er pisket ind, så vil den skille.
tilsæt finthakkede persille eller purløg, smag til med salt, hvid peber
og citronsaft. Klar til servering.
Gennemgå laksen for ben og fjern skinnet, skære den i mindre stykker og
læg dem i foodprocessoren.
Tilsæt salt, og kør hurtigt i få sekunder til en glat fars
tilsæt æggeblommer og cayennepeber, og tilsæt fløden
lidt ad gangen.
Klip eller riv et stykke smørrebrødspapir eller bagepapir i
4 lige store stykker, form en laksekarbonade på hvert
stykke papir, ca. 125g brug gerne en ca. 8cm stor kagering.
læg karbonaderne i køleskabet.
Varm fedtstoffet op på en stegepande ved lidt over middel
varme, vend karbonaderne ud på panden, så papiret
kommer øverst.
træk papiret af, og steg karbonaderne ca. 3 min. på hver side.
Server med pillekartofler vendt i smør og dild
let dampede ærter og agurkesalat.
det et tid til servering.
Dagens tallerken, Laksekarbonader med agurkesalat, pillekartofler og sandefjorsmør
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar