Laks er en fiskeart, der lever i vandløb og floder med udmunding i Atlanterhavet.
Laks opdrættes intensivt i akvakulturer i mange dele af verden og i
Skandinavien regnes laks for en af de fornemste byttefisk af lystfiskere,
og er en fremragende spisefisk.
Det et tid til at gå i køkkenet.
Ingredienser:(2 pers.)
400 g Laks uden skind
80 g blå birkes
Salt og peber
125 g brune ris
Rens laksen fri for ben
Krydr med salt og peber
Vend oversiden af laksen i blå birkes, tryk det lidt fast
Læg den i et smurt ildfast fad
Bages i ovnen ved 180 gr i ca. 20 min.
Risene koges efter anvisning på emballagen .
Hollandaise sauce:
125 g Smør
2 stk. æggeblommer
Lidt citronsaft
1 spsk. Fiskefond
Lidt salt og hvid peber
Start med at klare smørret
Smelt smørret langsomt, hældes forsigtigt over i en anden gryde
Uden bundfaldet kommer med.
Æggeblommerne piskes sammen med fiskefond, (evt. over vandbad)
Til massen bliver lys og skummende
Tilsæt det klarede smør, lidt ad gangen mens der piskes
Når al smørret et tilsat og der er pisket godt, uden det er skilt,
Smages til med citronsaft, salt og hvid peber.
Er saucen blevet for tyk, kan den fortyndes med et par skefulde vand.
Det et tid til servering.
Dagens tallerken. Laks bagt med blå birkes, ris og hollandaise sauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar