De her asiatiske kyllingelår med et twist fra Asien, smager ganske enkelt
helt fantastisk. Den lækre marinade af blandt andet soja og chilisauce
gør kødet utrolig mørt og smagfuldt. Med ingefær, og brun farin, der
giver en krydret/sødligt og fantastisk lækker smag.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
4 stk. kyllingelår eller 2 stk. med overlår
1 stk. broccoli/ blomkål
2 stk. pastinak/ gulerod
Marinade:
1½ dl. Chilisauce, mild
½ dl. Soyasauce
½ dl. Sesamolie
2 stk. Lime
½ tsk. Dijonsennep
1 spsk. Ingefær, revet
½ tsk. sambal oelek
1 spsk. farin, brun
1 dl. Vand
½ bundt friske koriander eller timian
salt og peber
Start med at halver limefrugter, og steg dem hårdt på en
tør pande med frugtkødet nedad til de næsten er sorte.
lad dem afkøle og pres saften ud af dem.
hak koriander fint
Bland alle ingredienser sammen til en marinade. Læg kylling
og marinade i en frysepose, sættes på køl i minimum fra morgen
til aften.
læg den marinerede kylling i et ovnfast fad og steg dem i 25
min. ved 200gr. Skræl pastinakkerne og skær toppen af, kog
pastinakkerne hele i letsaltet vand i 3 min. tilsæt blomkålsbuketter
stænket med sesamolie og lad dem koge med i 5 min.
tag vandet fra og dryp med en anelse mere sesamolie samt
marinaden fra de færdige kyllingestykker.
serveres med pomfritter og salat.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kyllingelår med et tvist fra Asien
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar