Opskriften stammer fra Louise ”louiogbearnaisen.dk” som er et besøg værd.
Loui er en pige med mange jern i ilden og skyder nogle fantastisk flotte mad
billeder, hvor hun viser, at have helt styr på hvidbalancen i billedet. Skulle
man lige have brug for et kursus i fotografering af mad, mestre Loui også det
og meget andet, en pige med ben i næsen, nå men vi skal til kyllingen
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
2 spsk. flydende fedtstof
2-4 stk. kyllingelår med rygben eller hel kylling
2 fed hvidløg, finthakket
1 stk. løg, lille finthakket
1 tsk. paprika
1 spsk. Herbes de provence
1 tsk. chiliflager
400g kartofler, små og delt i kvarte
4 stk. tomater, små og delt i kvarte
1 stk. hønsebouillonterning eller 1 tsk. granulat
2½ dl. Vand
2½ dl. Madlavningsfløde
2 dl. Parmesanost, revet
60g spinat, hakket fint – frost
salt og peber
Start med at komme flydende fedtstof på en sauterpande
brun kyllingestykkerne på alle sider og tag dem af igen
tilsæt hvidløg, løg, paprika, herbes de provence og chili
flager på panden og svits ca. 1 min.
tilsæt kartofler og svits dem med i 2 min.
Tilsæt tomater på panden og svits dem med i ½ min.
Tilsæt vand og bouillonterning på panden, skru ned til
jævn varme og lad det hele simre i ca. 5 min.
tilsæt madlavningsfløde, parmesanost, spinat, salt og peber
til panden, bruge der frisk spinat, så lad det falde lidt sammen
og kom derefter kyllingestykkerne tilbage på panden.
lad retten simre 15 – 20 min. ved svag varme til kyllingen og
kartoflerne er møre, smag til med salt og peber.
server med et drys frisk parmesan på toppen, godt brød til
at suge saucen og frisk salat, retten kan fryses
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kylling med kartofler i spinat/parmesansauce, salat og brød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar