Familiens favorit på aftensmad, kylling i karry, lav lidt rigeligt så er der til to dage.
Du kan bruge alt kyllingekødet til retten eller server mexicanske quesadillas af
resterne af kyllingekødet. Retten er også velegnet som Wok ret.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. kyllingelår med overlår
flydende fedtstof til stegning, rigeligt
2 spsk. mel
1 tsk. koriander
1 tsk. ingefær
½ tsk. chili
1 spsk. karry
4 dl. Hønsebouillon af 1 stk. hønsebouillon terning
salt og peber
2 stk. løg i grove terne
2 stk. porrer i skiver
2 stk. æbler i tern
1 ds. Kokosmælk/ fløde
Start med at dele kyllingelår i over og underlår
bland mel med koriander, ingefær, og chili
pil løg og skær dem i grove tern
skær porrerne i ringe og æblerne i tern
Brun kødet god af på en meget varm pande til de er
gyldne på begge sider, læg dem i et ildfast fad.
i det resterende fedtstof brændes 1 spsk. karry af
tilsæt løg og porrer og svits det godt i karryblandingen
tilsæt æbletern. Drys melblandingen over og rør det god sammen
tilsæt hønsebouillon og fløde/mælk
kog det godt igennem, saucen kan evt. jævnes med lidt mere mel
oprørt i koldt vand og husk at koge retten igennem mindst 4 min.
så melsmagen forsvinder.
Hæld nu karryblandingen over kyllingestykkerne i det ildfaste fad,
og sæt fadet i en kold ovn i ca. 45 min. og retten er klar til servering
prøv lige med en kødnål på det tykkeste sted på låret, om det er
gennemstegt. Serveres med ris pilaf.
Dagens tallerken, Kylling i karry med ris pilaf og grønsager
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar