Skiver af kalveschnitzel rullet sammen om en fars af kalv/flæsk, mozzarella,
appelsinskal og saft, samt tørrede tranebær.
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. tynde kalveschnitzler, store
250g hakket kalv/flæsk
25g mozzarella, revet
saft og revet skal af ½ appelsin, øko
15g tranebær, soltørrede
1 tsk. salt
15g flydende fedtstof til stegning
1 dl. Vand til stegning
saft af ½ appelsin
1 kvist rosmarin
1 dl. Madlavnigsfløde
groftkværnet peber.
Kartoffelmos:
1 kg kartofler
salt og peber
1 dl. Kogevand
1½ dl. Kogende mælk
25g smør
Start med at brede kødskiverne ud på et skærebræt
bland det hakkede kød med ost, appelsinsaft og skal
tranebær, salt og peber
Smør farsen på kødskiverne, drys med salt og
rul kødskiverne sammen om farsen. Hold rullerne sammen
med en kødsnor eller med kødnåle.
I en stegegryde, brunes kødrullerne godt på alle sider i smørret
dæmp varmen og tilsæt vand, resten af appelsinsaft og rosmarin, lad
dem simre i 15 – 20 min. under låg, de skal kun lige være
gennemstegte, ellers bliver de tørre.
tag ruller og rosmarin op, kog skyen lidt ind og tilsæt fløde
smag til med salt og peber
Kartoffelmos:
skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem
møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 1 dl. kogevand
damp kartoflerne tørre over varmen uden låg
mos kartoflerne og rør mosen passende lind med det varme
kartoffelvand og kogende mælk. Rør smørret i og smag til med
salt og peber.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kunstige fugle med kartoffelmos og agurkesalat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar