Ingen sommer uden koldskål, men hvorfor ikke prøve en
ny version? Server en frisk silkeblød koldskålsmousse
med jordbærsmag, som afslutning på en lækker middag.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 portioner)
2 dl. Kærnemælk
2 dl. Cremefraiche 18%
1 dl. Jordbærsaft, koncentreret
3 blade husblas
1 stk. vaniljestang
1 stk. citron, saften fra den ½ – 1
50g sukker, sødemiddel svarende til sukkeret, gerne flydende
1 tsk. vaniljesukker
1 stk. æggehvider
1 tsk. rød konditorfarve
150g friske jordbær
1 spsk. sukker
8 stk. kammerjunker eller andet knas
citronmelisse til pynt.
Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
del vaniljekornene med en lille smule sukker
pres saften af citronen, og kom den i en lille gryde
sammen med vaniljekorn, varm blandingen op uden den koger og smelt husblassen
i den varme væske, tilsæt koncentreret jordbærsaft og rør godt rundt,
tilsæt sødemiddel lad det afkøle lidt, og tilsæt det så til kærnemælk og
cremefraichesen piskes godt sammen, tilsæt 1 tsk. rød konditorfarve og
smag til med evt. mere sødemiddel og citronsaft.
Pisk æggehviderne til stive toppe, og fold lidt af koldskålsmassen i
fold resten i, så æggehviderne fordeles jævnt
stil skålen på køl, og rør i moussen en gang imellem, når moussen
begynder at sætte sig, hældes den på portionsglas.
Fordel moussen i 4 portions glas, og stil dem på køl i mindst 3 – 4 timer
gerne natten over, indtil de er stivnet.
skær jordbærrene i halve, og bland dem med 1 spsk. sukker
lad dem trække i køleskab i min. ½ time.
knæk kammerjunkerne i mindre stykke, som fordeles over
fordeles over moussen sammen med jordbærrene.
det er tid til servering.
Dagens dessert, Koldskåls-musse med jordbærsmag og kammerjunker
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar