En lidt anden måde at få nakkekoteletter på er denne opskrift.
En dejlig let sommer/efterårs ret som kan varieres med forskelligt
tilbehør. Kan med fordel laves i kuglegrillen – over direkte varme
En kotelet er en 2 cm tyk skive kød udskåret af svinekammen
og mange gange med ribben på (kotelet med skaft) Vi bruger så en
nakkekotelet som er udskåret af nakkekammen, som er lidt mere
marmoreret og bliver knap så tør som en alm. Kotelet kan blive.
Vi skærer koteletten midt over og så får den nogle bank med en
kødhammer, kagerulle, bunden af en tykbundet kasserolle,
så den bliver ca. 5 – 6 mm tyk.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. nakkekoteletter ca. a’ 125g
½ spsk. Rosmarinblade, friske og grofthakkede
½ tsk. Salt
Peber, friskkværnet
Stegt æbler.:
125 g chalotteløg
125 g Zittauerløg
15 – 20 g smør
1 tsk. Salvieblade, tørret
1 stk. æble, rødt i tynde både
1 spsk. Æbleeddike
½ spsk. Rørsukker
½ tsk. Salt
Peber, friskkværnet
Serveres med groft brød
Pil løgene og skær dem i strimler på langs
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, uden det bliver brunet
Svits løgene ved jævn varme i ca. 5 min, til de er klare
Tilsæt salvie, æblebåde, æbleeddike, sukker, sart og peber
Lad blandingen simre ved svag varme i ca. 5 min eller til
æblerne er møre
Smag til med salt, peber og æbleeddike
Skær koteletterne midt over og bank dem tynde
Hvid de ikke er så store, så lad være med at skære dem over.
Drys kødet med rosmarin, salt og peber
Læg kødet på en ovnrist
Sæt risten over en plade med bagepapir
(så er den lettere at gøre rent)
Steg de flade koteletter midt i ovnen til de er gyldne og sprøde,
uden at blive tør
Anret de stegte æbler sammen med sprøde koteletter
på tallerkener og hertil groft brød.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Køllebankede nakkekotelet med stegte løg/æbler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar