Et levn fra de gode gamle dage, hvor klipfisken lå i stabler på
købmandsdisken over hele landet og til en billig pris.
Det gør det ikke mere, nu skal det bestilles i forvejen og til en
noget anden pris ca.230kr. pr. kilo, men det er en lækker spise,
så det prøver vi.
Køkkenet kalder.
Ingredienser (2 pers)
½ kg. Klipfisk
Vand
Mælk
8 stk. små gulerødder
3 – 4 stk. æg, hårdkogte og hakkede
30g smør, smeltet
Sennepssovs:
2 spsk. Smør
2 spsk. Mel
1 dl. Mælk
2 dl. Bouillon, evt. kogevand
½ – 1 spsk. Fiskesennep
Peber
Fisken skylles og udblødes i 2 døgn i mælkevand
(1 liter vand og ¼ liter mælk)
Forny mælk/vand flere gange i løbet af udvandingstiden
Tag fisken op og skrab eller flå den
Det kan være lidt bøvlet, at flå den skinnet sidder meget fast,
det er nemmere at skrabe fisken
Koges i fersk vand ca. 10 min.
Kog gulerødderne al dente
Sennepssovs:
Smelt smørret i en gryde og rør melet i
Spæd med mælk og bouillon, lidt ad gangen
Lad sovsen koge 3 – 5 min.
Tilsæt fiskesennep
Fisken anrettes på et varmt fad og garneres med kogte gulerødder og
hårdkogte hakkede æg, smeltet smør, kogte kartofler og sennepssovs
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Klipfisk kogt med kartofler, gulerødder,
hakkede æg og sennepssovs.Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar