Kalv i kål er inspireret af den norske nationalret lam i kål, da det næsten er
umuligt at købe lammebov, er den udskiftet med kalvekød og det bliver
retten ikke ringere af.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: ( 3 – 4 pers.)
1 kg kalvecuvette
1 kg hvidkål, 1 hoved
1½ spsk. sort peberkorn
1 tsk. timian
4 stk. laurbærblade
½ tsk. salt
vand
Tilbehør:
kartofler
Start med at finde en stor gryde frem
skær kødet i store, grove stykker
halver hvidkålshovedet, skær det derefter i ca. 6 både
af hver halvdel, tag lidt af stokken med.
Læg nu kalvekød og kål lagvis i gryden
strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene
slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker
sæt gryden over varmen og lad den simre i ca. 1 – 1½ time
kødet bør være meget mørt.
retten kan evt. jævnes med en smørbolle (halvt smør og halvt mel)
retten kan fryses.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kalvikål med nye kartofler og evt. sennep
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar