En populær spise i begyndelsen af 50erne, og meget vellykket til en
gæstemiddag. Mørbrad er en kødudskæring fra en muskel på
indersiden af rygsøjlen.
Alt efter dyret. Kaldes den svinemørbrad, kalvemørbrad,
oksemørbrad eller lammemørbrad. Ved tilberedning kan dele
af mørbraden skæres fra som f.eks. bimørbraden
Og den langsgående sene.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(3-4 pers.)
750g kalvemørbrad (mørbradhovedet)
3-4 skiver bacon, sliced i tern
100g smør/olie
200g tomatpuré
2½ dl. suppe
¼ liter fløde
3 stk. løg, i både
1 fed hvidløg
Salt
1 stk. rød peber, strimler
1 stk. grøn peber, stimler
2 glas sherry
Lidt rå revet æble
Lidt sorte oliven, hakket i grove stykker
Start med at pudse kødet af, alle sener fjernes
Brun kødet i varmet fedtstof i en gryde, vend med træskeer,
Stik aldrig i kødet med en gaffel
Tilsæt, tomatpuré, suppe, løg, hvidløg, æble og peberfrugten
Der er skåret i strimler, krydr med salt og peber
Kødet skal simre under tætsluttende låg ca. 1 time
Vinen tilsættes efter ca. 30 min
Kødet tages op, skæres ud i tynde skiver og anrettes
Baconet steges sprødt på en meget varm pande
Tages af panden og lægges på fedtsugende papir,
før det skæres ud i tern
Overdrysset med stegte sprøde baconterninger og hakket oliven
Skyen i gryden koges op, fløden tilsættes sammen med smør og
evt. kulør, og saucen koger tyk – uden jævning, serveres med
spaghetti eller ris.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kalvemørbrad á la Roma med spaghetti
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar