Kalvehjerter går under betegnelsen indmad, desværre er
der mange som ikke spiser indmad. Det er både synd og skam,
for det er meget sundt og med en fantastisk smag og kan gøres
utroligt lækkert og indbydende.
Som regel et det nemt og hurtigt at lave, der er dog
en undtagelse med hjerter. Steges de i 20 minutter er de møre,
men går man lidt ud over tiden, så skal de stege i ca. 1½ time
eller mere for at være møre og har en fantastisk smag.
Og sikken en sovs der bliver ud af det muums.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
½ stk. kalvehjerte ca. 500 g
Salt og peber
3 – 4 stk. enebær
75 g røget spæk
1 spsk. Smør
1 stk. løg, hakket fint
2½ dl. Kalve/oksebouillon
1½ dl rødvin
350 g kartofler til kartoffelmos
150 g selleri
Smør og lidt mælk/fløde
Læg stegesoen i koldt vand i mindst ½ time
(en gryder der kan gå i ovnen kan også bruges)
Rens hjertet for blodrester
Skær spækket i tynde skiver og barder hjertet indvendig
Krydr med salt og peber
Snør evt. hjertet sammen med bomuldsgarn
Krydr udvendig med salt og peber
Læg det i stegesoen sammen med enebær, hakket løg og bouillon
Sættes i en kold ovn, og termostaten sættes på 200 gr.
Steg hjertet i ca. 1½ time, vend det en gang under stegningen
Kom rødvin i en lille kasserolle og kog det lidt ind
Tilsæt stegefonden fra stegesoen
Smag saucen til med salt og peber og pisk smørret i
Kan evt. jævnes og farves med kulør.
Kog kartofler/selleri, skåret i mindre stykker, møre i vand uden salt.
Hæld vandet fra og lad kartofler/selleri dampe tørre et øjeblik
Mos kartofler/selleri og tilsæt 1 spsk. Smør
Spæd med lidt mælk/fløde til ønsket konsistens er opnået
Drys lidt hakket persille på toppen
Skær hjertet ud i pæne skiver
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Kalvehjerter i pikant sauce med kartoffel/sellerimos,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar