En lidt Græsk/Italiensk inspireret gryderet, men dog mest
Dansk med et stykke kalvetykkam, som kræver lang tilberedning,
men som har en dyb og intens smag.
For det meste er tykkam brugt til suppe, hvad det også er
fantastisk til. Retten kan også laves med oksetykkam. Jeg kunne
godt skriver noget om, hvor sund dette her er,
Men vi dropper snakken om sund mad, og bare laver den,
så taler smagen for sig selv.
Så vi går til den
Ingredienser.:(2 pers)
750 g kalvetykkam (nok til 4 pers)
500 g champignon, halverede
50 g bacon i strimler
2 spsk. Paprika, edelsuss
1 spsk. Timian, tørret
10 g Ingefær, frisk
2 stk. løg
200 g selleri, blancheret og blendet
1 ds. tomater hakket ca. 400 g
4 stk. gulerødder, små
½ dl. Piskefløde
1 stk. æbel, revet
Salt og peber
2 spsk. Tomatpure
2 stk. laurbærblade
5 – 7 dl. Vand, prøv dig frem hvor meget det kan ta’
Kødet afpudses fri for sener og meget fedt, skæres i grove firkanter
Champignonerne halveres
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker
Løgene pilles, halveres og skæres i skiver
Baconet skæres i tynde strimler
Selleri skrælles og skæres i grove tern
Selleri tern blancheres og blendes til en puré
Kalvekød, champignoner, bacon, paprika, ingefær
Timian, laurbærblade og løg brunes i en gryde i fedtet fra baconen.
Tilsæt selleripuré, hakkede tomater og fløde
Lad retten simre i ca. 45 – 50 min. prøv dig frem
Skal stege/koge til kødet er mørt
Smag til med revet æble, salt, peber og tomatpuré
Så er det klart til anretning
Tomatsalsa.:
4 stk. Tomater, store
1 stk. Rødløg, finthakket
1 potte Basilikum
1 spsk. Akaciehonning
1 stk. rød chili, finthakket
Salt
Tomaterne halveres og kerner skrabes ud
Tomatkødet skæres i små firkanter ca. 7x7x7 mm
Rødløget pilles og hakkes fint
Chilien halveres kernerne skrabes ud
chilien hakkes meget fint
Basilikum skæres/rives i grove stykker
Det hele blandes sammen og der tilsættes akaciehonning
Evt. lidt olivenolie. Smages til med salt, sættes på køl
Må gerne trække i køleskab ca. ½ – 1 time
Pommes røsti.:
300 – 400 g kartofler, revet
150 – 200 g selleri, revet
1 stk. løg
1 stk. æg
1 spsk. Smør, til stegning
Salt og peber
Kartofler og selleri rives groft, samt løg
Når kartofler/selleri er groft revet presses de fri for væde
Bland kartofler, selleri, løg, salt og peber godt sammen
Tilsæt æg og rør det godt
Er det for fugtigt, tilsæt 1 spsk. Kartoffelmel
Varm en pande godt op
Tilsæt smør/olie
Kartoffel røsti formes som frikadeller og trykkes lidt flade
Steger ca. 3 – 5 min på hver side.
Tages af panden og holdes varme.
Klar til anretning.
Dagens tallerken, Kalvegryde i godt selskab med røsti og tomatsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar