
Jackson kartoffel er en Amerikansk opskrift, som amerikanerne
bruger til deres steaks.
En rigtig lækker kartoffel med en god smag, kan udgøre det for
et måltid for sig selv.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. bagekartofler
2 pk. bacon, sliced
1 stk. salatløg
1 bundt persille
3 dl. ost, revet og stærk
2 spsk. raspolie
1 spsk. smør
1 stk. citron, saften af ½ citron
salt og peber
start med at forvarme ovnen til 210 gr.
Vask kartoflerne og prik dem med en gaffel
læg kartoflerne i ovnen og bag dem til de er helt bløde
det tager ca. 1 time, afhængig af størrelsen på kartoflerne

Skær bacon i stykker og steg det sprødt

Lægges på fedtsugende papir

Løget skæres ud i tynde skiver
Persillen hakkes fint
Tag kartoflerne ud af ovnen når de er møre

Del dem midt over på langs og skrab kartoflen ud af skallen, gem skallen

Bland kartoflerne med bacon, løg, finthakket persille og halvdelen af osten

Tilsæt smør, olie og bland det godt sammen
krydr med salt, peber og citronsaft
fordel kartoffelblandingen i skallerne eller i ramekiner

Drys ost over og sæt dem tilbage i ovnen
som indstilles på grill, bag til osten smelter og har tage lidt farve

tages ud af ovnen og er klar til servering

Dagens tallerken, Højrebsfilet, rødvins sauce, sukkerbrunede løg,
bønner og jackson-kartofel, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar