Jackson kartoffel er en Amerikansk opskrift, som amerikanerne
bruger til deres steaks.
En rigtig lækker kartoffel med en god smag, kan udgøre det for
et måltid for sig selv.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. bagekartofler
2 pk. bacon, sliced
1 stk. salatløg
1 bundt persille
3 dl. ost, revet og stærk
2 spsk. raspolie
1 spsk. smør
1 stk. citron, saften af ½ citron
salt og peber
start med at forvarme ovnen til 210 gr.
Vask kartoflerne og prik dem med en gaffel
læg kartoflerne i ovnen og bag dem til de er helt bløde
det tager ca. 1 time, afhængig af størrelsen på kartoflerne
Skær bacon i stykker og steg det sprødt
Lægges på fedtsugende papir
Løget skæres ud i tynde skiver
Persillen hakkes fint
Tag kartoflerne ud af ovnen når de er møre
Del dem midt over på langs og skrab kartoflen ud af skallen, gem skallen
Bland kartoflerne med bacon, løg, finthakket persille og halvdelen af osten
Tilsæt smør, olie og bland det godt sammen
krydr med salt, peber og citronsaft
fordel kartoffelblandingen i skallerne eller i ramekiner
Drys ost over og sæt dem tilbage i ovnen
som indstilles på grill, bag til osten smelter og har tage lidt farve
tages ud af ovnen og er klar til servering
Dagens tallerken, Højrebsfilet, rødvins sauce, sukkerbrunede løg,
bønner og jackson-kartofel, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar