Sommer, sol og varme kræver ind i mellem en lækker is, nu er det
ikke den Sicilianske Francesco Procopio dei Coltelli, vi prøver på at
efterligne, men tæt på, han var et af de. Største navne i gelatois-historien.
Han var jo manden som først solgte sin is til offentligheden og i 1686
åbnede han en cafe i Paris hvorfra han solgte is. Først i 1914 kom isen til
Danmark og Hellerup is åbnede sin isfabrik, først i 1927åbnede
Premier is sin virksomhed
Køkkenet kalder.
Ingredienser:
600 ml. sødmælk
50g skummetmælkspulver
30g druesukker
80g sukker
7g cremodan
2-3 tsk. vanilje-pasta
2 dl. Piskefløde
Start med at måle alle ingrediensr op i små skåle
Varm nu mælken op i en gryde til 30gr.
Tilsæt druesukker, skummetmælkspulver og kornene fra vaniljestængerne
eller vanilje-pasta (de fleste ingredienser kan købes hos BageBixen)
Massen varmes op til 50gr
Tilsæt sukker og cremodan røres godt
Opvarm massen til 75 gr.
Træk gryden fra varmen og tilsæt fløde
Ismassen afkøles i køleskab til ca. 5gr.
Nu kan massen køres på ismaskinen, eller fryses ned mens der røres
Kraftigt hver halve time, til den er frossen.
Det er tid til servering, meget gerne med friske jordbær
Dagens dessert, Ismandens Vaniljeflødeis med jordbør,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Christian
Hvorfor varmer du massen op i alle de her forskellige grader?
Cremodan kan kommes i kolde væsker. Der er ingen legering der skal laves, for der er ingen æg. Vanillen er ekstrakt, så ingen kogning for at få smagen ud af stangen. Så hvorfor ikke bare blande det hele sammen koldt eller evt varme lidt for at opløse sukkeret lettere?
Hvis der er en god grund til at opvarme vil jeg virkelig gerne vide det – specielt fordi der opereres med 3 forskellige temperaturer.
på forhånd tak.