September måned er der hvor fortjenesten af indsatsen af havearbejdet viser sig.
Det at høste æbler, pærer, blommer, hindbær, grave grøntsager op af jorden og
plukke blomster er ikke bare en nydelse, nej det er en stor oplevelse, som man
ønsker kunne vare året igennem.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
5 – 600g Oksekød, benfrit f.eks. inderlår, bov
1 spsk. flydende fedtstof
2 spsk. hvedemel
3 dl. bouillon, terning + vand
1 tsk. salt
1 kns. Peber
8- 10 stk. knuste enebær
200g svampe, f.eks. kantareller
Start med at skære kødet ud nogen lunde samme størrelse bidder
Varm en stegepande op med lidt flydende fedtstof, brun kødet af
flere omgange og læg det over i en stegegryde.
drys mel over kødet, rør i kødet og spæd med bouillon.
tilsæt salt, peber og enebær, tilsæt kantareller eller champignon
læg på låget og kog på svag varme til kødet er mørt og gennemstegt
smag til og krydr med mere, hvis det behøves.
server gryden med kogte kartofler, ris eller pasta. Harikotes verts
eller broccoli passer fint til, men også en blandet salat, gerne
med citrusfrugter, rucola, iceberg salat og citrondressing.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Høstgryde med pasta og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar