En meget gammel ret, på de danske middags borde var hønsefrikassé.
En middags ret der er ved at gå i glemmebogen, det er både synd og
skam, for det er en dejlig nem og hurtig ret at lave.
Mange vil nok vælge, at lave høns i asparges eller tarteletfyld,
men prøv dette. Det vil I ikke fortryde og især i disse tider hvor
man snakker så meget om mad spild, er her muligheden for at få
brugt den sidste rest hønsekød fra hønsekødsuppen.
Derfor står den på Hønsefrikassé i dag.
Ingredienser:(4 pers.)
5 spsk. Flydende plantemargarine
30 g Hvedemel
250 g Ærter og Gulerødder i tern, frosne
1 bdt. Persille, finthakket
5 – 6 dl. Hønsekødssuppe (evnt. Terning + vand)
Ca. 700 g kogt Hønsekød, eller 3 – 4 Kylling filerer, kogt
Salt
Peber
½ tsk. Sukker (sukkeret fremhæver smagen de andre ingredienser)
Vi begynder med at smelte fedtstoffet i en gryde, tilsæt mel og rør
det godt sammen.
Tilsæt lidt af suppen og pisk godt til det bliver glat.
Fortsæt med at tilsætte suppen, indtil du mener tykkelsen
på sovsen passer. (Det her er jo en opbagt sovs)
Tilsæt ærter og gulerødder, skru ned for varmen, nu skal
det ha’ lov til at stå og simre i 5 – 6 min.
Nu tilsættes hønsekødet og der smages til med salt, peber
og sukker, det hele varmes godt igennem.
Når det er varmt hældes det i et fad og der pyntes med
fint hakket persille.
Nemmere kan det ikke være, en dejlig ret der smager af forår,
sol og sommer.
Dagens tallerken, Hønsefrikassé med pillekartofler og persille,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar