I dag fik jeg lige lyst til at gå i bageriet, for at fremstille hindbærsnitter.
Nu er hindbær ikke lige det der står højst på ønskeseddelen, men i en
hindbærsnitte er det helt ok. Hindbærsnitte er en tørkage bestående af
to plader af mørdej på ca. 3 – 5 mm tykkelse.
Bund og topkrummen lagt sammen om et tyndt lag hindbærmarmelade.
Oven på topkrummen lægges hvid glasur og endelig drysses med
tivolikrymmel. Og hvem kan ikke lige spise sådan en tørkage,
men vi skal lige lave dem først.
Ingredienser.:( 8 stk.)
½ vaniljestang, gerne polynesisk
70 g flormelis
150 g smør, stuetempereret
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand
Ca. 200 g hindbærmarmelade
100 g flormelis, glasur
Lidt vand
Krymmel, after eight
Start med at flække vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
Skil kornene ad ved at mase dem ned i lidt af flormelissen på bordet
med siden af en kniv.
Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende
del af flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.
Tilsæt lidt vand og ælt dejen smidig og glat
Stil dejen i køleskab i ½ time
Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca 3 – 4 mm tyk
Og i to aflange plader ca. 10 x 40 cm
Læg dejpladerne på en bageplade med bagepapir
Bag dem i ca. 8 – 9 min ved 190 gr alm ovn
Pladerne må gerne virke lidt halvbagte.
Køl pladerne ned og smør et tyndt lag hindbærmarmelade
på den ene plade.
Læg den anden plade ovenpå marmeladen
Bland flormelis og vand godt
Smør glasuren på toppen af hindbærsnitterne og drys med krymmel
Skær kanterne rene og skær dem ud i passende stykker
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Hindbærsnitte med et krus kaffe, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar