
Vi hiver wokken frem og tilbereder en Hawaii gryde, kan også laves i en
alm. Gryde eller dyb pande. Eksotiske ingredienser passer godt sammen
med svinekød. Ikke alene gælder det for blandingskrydderiet karry, men
også for ananasfrugten.
Her går det ikke at anvende dåseananas, da de er henkogt i en sukkerlage,
men der skal anvendes en frisk ananas som er fri for tilsat sukker.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers)
500 g Svinekød, benfri evt. mørbrad
3 stk. porrer
1 spsk. Hvedemel
3 dl. Bouillon
1 – 2 tsk. karry
1 dl. Fløde
4 skiver ananas
Smør/olie til stegning
3 – 4 dl. Basmatiris, eller evt. brune ris
Skær evt. fedt af kødet og skær fedtet i små terninger

Brun det i en gryde/wok til noget af fedtet smelter

Drys med karry i den afsmeltede fedt

Skær kødet i terninger og brun det i det afsmeltede fedt, af flere omgange

Tag det brunede kød op på en tallerken/fad

Skær de rensede porrer i ringe og kom dem i gryden/wok

Tilsæt evt. lidt mere fedtstof
Kom det brunede kød tilbage i wokken/gryden

Drys med mel over det brunede kød
Rør om og tilsæt bouillonen

Lad retten stege ved svag varme under låg
Til kødet er mørt, ca. 30 min.
Smag til med salt og karry og rør fløden i

Skær ananas i små stykker

Tilsæt ananasstykkerne lige før serveringen

Ris koges efter anvisning på posen.
Server med løse ris eller kogte kartofler.
Drys med hakket persille.
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Hawaii – gryde med løse ris og ananas,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar