Regn og blæst tager til, køligheden i luften breder sig udenfor,
og hvad er så bedre end at inviterer gode venner til en tre retters menu,
indendørs i varmen.
Små øjeblikke som aldrig kommer igen.
Køkkenet kalder
Forret.: Flødelegeret grønkål med æg og rejer
Hovedret.: Lammekrone med blomkålspuré,
balsamicosauce og kantareller
Dessert.: Crépes Suzette i orangesauce
Flødelegeret grønkål med æg og rejer
Ingredienser.:(4 pers)
200 g Grønkål, frisk
10 g Smør
2 dl. Piskefløde
Salt og peber
4 skiver Sandwichbrød
50 g Smør
2 stk. æg
4 skiver sandwich brød, udstukket i rundeller
150 g Rejer, uden skal og kogte
Æggene koges smilende, ca. 6 min
sandwich brødskiverne udstikkes i rundeller ca. 6 cm i diameter
Kålen plukkes af stilken og skylles grundigt
Blancheres i kogende vand et par min
Skylles grundigt i koldt vand
Trykkes fri for vand i 2 – 3 kugler
Grønkålen hakkes groft med en kniv
Den hakkede grønkål sauteres let i smørret,
Fløde tilsættes og koges jævnt til fløden tykner
Smages til med salt og peber.
Brødet ristes på panden i smør til det får en gylden farve
Grønkålen anrettes på brødet med et halvt smilende æg på toppen
rejer arrangeres ovenpå ægget og rundt om brødet
Pynt evt. med lidt dild og rød peber
Dagens forret, Flødelegeret grønkål med æg, rejer og rød peber, Velbekomme.
Lammekrone med blomkålspuré.:
Ingredienser.:(4 pers)
800 g Lammekrone
2 stk. blomkålshoved
½ l Fløde
50 g Smør
Salt og peber
1 spsk. Honning
2 spsk. balsamico
2 – 3 fed hvidløg, revet eller presset
4 stængler timian, frisk
16 – 20 stk. kantareller
8 stk. gulerødder, små
Puds lammekronen af, krydr den med salt og peber og
smør lidt smør på
Vacumpak den Sous vide den i 4 timer på 55 gr.
(Eller steg lammekronen i ovnen her er metoden.)
Smør lammekronen ind i en blanding af honning, hvidløg og
fint hakket timian
Brun den på en varm pande til en gylden farve
Pak den ind i stanniol og lad den trække i ca. 10 – 15 min.
Balsamicosauce.:
50 g skalotteløg, finthakket sauteres i lidt olie på panden
Tilsæt Mas Tarres balsamico 2 – 3 spsk. Eller anden god balsamico
Tilsæt ca. ½ dl. Rødvin og 2 dl. Lys kalvefond
Kog væsken ind til det halve
Smag til med salt og peger
Blomkålen deles i grove buketter og koges i halv fløde
halv vand tilsat lidt salt
Buketterne skal næsten dækkes af væsken
Kog blomkålen mør under låg
Hæld væden fra, men gem den hvis tykkelsen skal justeres
Blend blomkålen til en lind puré
Smag til med smør, salt og peber
Kog gulerødderne i lidt vand ca. 1½ dl. Og en god klat smør
Kog ca. 5 – 6 min. Bruges som garniture.
Kantarellerne renses grundigt
Svitses lidt på panden i smør
Klar til servering
Dagens hovedret, Lammekrone med blomkålspuré,
balsamicosauce, gulerødder og kantareller, velbekomme
Crepes suzette i orangesauce.:
Ingredienser.:( 4 pers)
150 g hvedemel
Et nip salt
1½ tsk. Sukker
1 stk. appelsin, øko revet skal
3 stk. æg
3 – 4 dl. Mælk
2 spsk. Olie, solsikke
Orangesauce.:
50 g sukker
50 g smør
1 stk. appelsin, øko revet skal
½ dl. Cointreau
Saft af to appelsiner
50 g mandelsplitter
Pisk æg og mælk godt sammen
Pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i
Tilsæt olie, hæld dejen på en kande
Lad dejen hvile i ca. 30 min.
Rør dejen igennem inden bagningen
Varm en pande med lidt olie og smør
Hæld dejen ud i en tynd pandekage
Bag den i 1 – 2 min. Til den er gylden i kanten, og vend den
Læg de bagte pandekager i en stak, og drys lidt sukker imellem dem
Hold dem lune, mens du laver saucen
Smelt sukker på panden, til det bruser op som karamel
Træk panden fra varmen
Tilsæt smør, revet appelsinskal og mandelsplitter
Flambér med orangelikør, væk fra emhætten det giver store flammer
Tilsæt appelsinsaft og kog for at reducer væsken
Fold de varme pandekager sammen 2 gange til en trekant
Vend dem i saucen og server straks
Dagens dessert, Crépes Suzette i orangesauce, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar