I dag prøver vi noget nyt og bager nogle lækkerer grovboller med hampemel og frø.
Som en af ganske få planter er hamp en virkelig god proteinkilde og et super alternativ til
animalsk protein fra kød og mælkeprodukter. Faktisk indeholder hampefrø med sine cirka
30-35% protein mere protein pr. gram end noget andet frø i verden – og mere protein
pr. 100 gram end kød, fisk og æg! (kilde: Hverdagsmad med hamp – det nye superfood)
Ingredienserne kan købes i et hvert velassoteret supermarked eller på Møllerup Gods
https://moellerupshop.com
bageriet kalder
Ingredienser: (ca. 14 – 15 stk.)
6 dl. Lunken vand
25g gær
1 spsk. Olivenolie eller hampeolie
1 tsk. dadel sirup, eller anden sirup
10g salt
100g hampemel
150g ristede hampefrø
150g 5 korns blanding
20g Enzym booster
Start med at opløse gæren i det lunkne vand
tilsæt salt, hampemel og hampefrø
bland hvedemel med 5 korns blandingen og Enzym booster
tilsæt hvedemelsblandingen til væsken og ælt dejen,
til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 min.
form dejen til boller ca. 100g pr stk. og lad dem efterhæve
på pladen med bagepapir i ca. 30 min.
bag dem ved 220gr. i ca.18 min.
tages ud af ovnen og køler af på en bagerist
klar til servering.
Dagens tallerken, Grovboller med hampefrø/mel, smør, hybenmarmelade og kaffe
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar