Meget nemme fastelavns boller af færdigkøbt butterdej, nemt og hurtigt
køkkenet kalder.
Ingredienser: (6 stk.)
1 rulle butterdej
60g marcipan
1 spsk. flormelis
Kagecreme:
½ liter minimælk
3 stk. æg
3 spsk. maizena
90g sukker
1 stk. vaniljestang
Pynt:
Brombær syltetøj eller andet
1 stk. æg til pensling
Start med at koge kage cremen kom alle ingredienserne
op i en lille gryde, flæk vaniljestangen og skrab kornene
ud og tilsæt det til gryden sammen med skallen af vaniljestangen
Pisk det hele samme, og bring det i kog ved svag varme, mens der
stadig piskes til cremen begynder at tykne, det tager ca.4 min.
nu skal cremen koge godt igennem, så melsmagen fra maizena undgås.
træk gryden fra varmen og lad den køle lidt af.
Kom 1 spsk. flormelis på skærebrættet og rul marcipanen ud til en plade
ca. 2 mm. tyk, tryk 6 rondeller ud med en udstikker ø5 cm. eller et glas
Pak butterdejen ud, og skær 6 firkanter på 12 x 12 cm.
placer en rondel af marcipan på hver firkant af dejen
buk hjørnerne ind til midten af kagen og giv dem et godt tryk i midten
læg 1 tsk. kagecrem på midten eller 1 tsk. brombær syltetøj
ligeledes på midten af kagen.
Pisk 1 æg sammen i en kop, og pensel kagerne med æg
bages nu i en forvarmet ovn 200gr. varmluft eller 220gr. alm. ovn
tages ud og køler af på en bagerist
Kan pyntes med glasur når de er næsten kolde, men man kan fryse
dem og varme dem op i ca. 6min. og så skal der selvfølgelig ikke
glasur på, før de igen er kolde.
klar til servering.
Dagens kage, Fastelavns boller med brombær syltetøj eller creme
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar