• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fastelavns boller, meget nemme

25. januar 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Meget nemme fastelavns boller af færdigkøbt butterdej, nemt og hurtigt
køkkenet kalder.

Ingredienser: (6 stk.)
1 rulle butterdej
60g marcipan
1 spsk. flormelis

Kagecreme:
½ liter minimælk
3 stk. æg
3 spsk. maizena
90g sukker
1 stk. vaniljestang

Pynt:
Brombær syltetøj eller andet
1 stk. æg til pensling

Start med at koge kage cremen kom alle ingredienserne
op i en lille gryde, flæk vaniljestangen og skrab kornene

ud og tilsæt det til gryden sammen med skallen af vaniljestangen

Pisk det hele samme, og bring det i kog ved svag varme, mens der
stadig piskes til cremen begynder at tykne, det tager ca.4 min.

nu skal cremen koge godt igennem, så melsmagen fra maizena undgås.
træk gryden fra varmen og lad den køle lidt af.

Kom 1 spsk. flormelis på skærebrættet og rul marcipanen ud til en plade

ca. 2 mm. tyk, tryk 6 rondeller ud med en udstikker ø5 cm. eller et glas

Pak butterdejen ud, og skær 6 firkanter på 12 x 12 cm.

placer en rondel af marcipan på hver firkant af dejen

buk hjørnerne ind til midten af kagen og giv dem et godt tryk i midten
læg 1 tsk. kagecrem på midten eller 1 tsk. brombær syltetøj

ligeledes på midten af kagen.

Pisk 1 æg sammen i en kop, og pensel kagerne med æg
bages nu i en forvarmet ovn 200gr. varmluft eller 220gr. alm. ovn

tages ud og køler af på en bagerist

Kan pyntes med glasur når de er næsten kolde, men man kan fryse
dem og varme dem op i ca. 6min. og så skal der selvfølgelig ikke
glasur på, før de igen er kolde.
klar til servering.

Dagens kage, Fastelavns boller med brombær syltetøj eller creme
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Grovboller med hampefrø og hampemel
Next Post: Fiskekarbonader med grøntsagssauce og kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme