En vegetarisk gryderet med sprødt drys af nødder, porretop og citronskal
Serveret med mosede kartofler med smør og så er den hjemme.
køkkenet kalder
Ingredienser: (3 pers.)
225g Champignoner i halve
200G Gulerødder i stave
300g Porrer i tynde ringe
10g Flydende fedtstof
1 spsk. Honning, flydende
1 spsk. Citronsaft
2 tsk. hvedemel
1 dl. Vand
½ dl. Minimælk
1 tsk. salt, groft
Peber, friskkværnet
Nøddedrys:
25g mandler
25g cashew nødder
2 tsk. fintrevet citronskal
2 tsk. porrer top, skåret i fine strimler
Kartofler skrællet og i grove tern
1 tsk. Læsø salt
25g smør
Start med at lade det flydende fedtstof blive gyldent i en sauterpande
Steg champignonerne i ca. 5 min. og tag dem op
Skær gulerødderne i stave, porrer i ringe
tilsæt gulerødder, porrer, honning, og citronsaft i panden og damp
grøntsagerne ved kraftig varme og under låg i ca. 2 min.
Pisk vand og mel i mælken og kom blandingen i sauterpanden sammen
med champignoner, salt og peber. Bring saucen i kog under omrøring
og lad den koge ved svag varme i ca. 2 min. – rør af og til
smag til med salt og peber
Nøddedrys:
Bland nødderne og kør dem på minihakkeren meget kort, det skal være lidt groft
bland de hakkede nødder med citronskal og porretop.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand. Kog kartoflerne ved svag varme
og under låg i ca. 20 min. til kartoflerne er møre.
Hæld vandet fra og mos kartoflerne groft.
Kom dem i en skål, drys med salt og fordel smørklatter over kartoflerne
Server grøntsagsgryden med nøddedrys over
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Grøntsagsgryde med nøddedrys og mosede kartofler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar