I dag lægger vi poussiner på grillen, som er et slagter udtryk for en ung
kylling, mindre end 28 dage gammel ved slagtningen og med en vægt på
250 – 500 gram.
Den kaldes undertiden også forårs kylling, selv om udtrykket forårs
kylling henviser til kyllinger på 750 – 850 gram. Kødet minder meget
om kylling, men er mere mørt og delikat.
Det er et godt trick at vikle fuglene med en skive tørret røget skinke eller
røget bacon for at holde på saften og give ekstra smag. Der beregnes en
fugl pr. person.
Vi går til den.
Ingredienser.: (2 pers)
2 stk poussiner a’ ca. 500 g
1 pk røget bacon
25 g smør
Peber
1 dusk persille
2 stk skalotteløg, fintsnittede
200 g svampe, champion
1 tsk. Dijonsennep
1½ dl. Piskefløde
Salt og peber
2 stk. rødløg
2 stk. kuvertbrød
Grøn salat, årstidens
Start med at klargøre poussinerne, skyl dem godt
Krydr med salt og peber indvendig
Kom et par stilke persille ind i poussinerne
Tag et ildfast fad eller lille bradepande
Læg et par skiver bacon i bunden af fadet
Placer poussinerne ovenpå og dæk dem med bacon
Krydr med peber udvendig
Pil rødløgene og skær bunden af, så løget kan stå op
Giv løgene et snit ned i løget ca. ¾ ned, det må ikke skæres igennem
Drej løget og skær igen et snit ned i løget, så det danner et kryds
Klem lidt flydende fedtstof ned i løgene, i det kryds du lige har lavet
Placer løgene ved siden af poussinerne i fadet
Steges nu i grillen i ca. 45 min.
Tages af grillen, dækkes med stanniol og hviler nu i ca 10 – 15 minutter
Pil og hak skalotteløgene fint
Del champignonerne en gang
Svits skalotteløg og champignon i en gryde med lidt olie
Tilsæt 1 tsk. Dijonsennep og 1½ dl. Fløde
tilsæt fonden fra fadet med poussinerne til gryden med saucen
Lad det nu simre til du har en tyk og cremet konsistens
Imens ordner du salaten af årstidens grønt.
Så er det tid, til at anrette
Dagens tallerken, Grillet Poussin med svampecreme, grøn salat og brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar