En chokoladebombe af de helt store, kagen består af chokolade –
chokolade – chokolade og så endnu engang chokolade, men godt
smager den og især hvis der bliver brugt en lidt finere chokolade
f.eks. Valrhona caraibe elle en anden god chokolade med 66 – 70 %
Kakaobønner. Det kan godt være noget af en udfordring at lave sådan
en bombe, men øvelse gør mester.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (1 kage ca. 8 stk.)
200g mørk chokolade, feves
200g smør
4 stk. æggehvider, (170g)
200g sukker
7stk. æggeblommer, (130g)
Start med at smelte smør og chokolade i en skål over et vandbad
Smelt det under omrøring og når det er smeltet tages skålen fra varmen
I en ny skål piskes æggehvider med 50g af sukkeret
Pisk det helt stift, indtil det danner pæne toppe
I en anden skål piskes æggeblommerne med resten af sukkeret til
en luftig æggesnaps
Rør nu den smeltede chokolade/smør blanding i æggesnapsen,
rør forsigtigt til du har en ensartet masse
Vend nu et par spsk. Æggehvidskum i og dernæst vendes
forsigtigt resten af de piskede æggehvider i
Så det bliver en let og luftig chokolademousse
Det er vigtigt at man er forsigtig, og ikke slår luften ud af æggehviderne
Smør en springform Ø18 cm. med smør og drys sukker på sider og bund
Hæld det resterende sukker som ikke hænger fast i smørret,
ud af formen
Kom halvdelen af chokolademoussen i formen og bag den
Ved 175gr. forvarmet ovn i ca. 30 min.
Resten af chokolademoussen stilles i køleskabet
Kagen tages ud af ovnen, selvom den ikke ser færdig ud,
og den må godt være en anelse blød i midten.
Den vil falde sammen og det er meningen, den høje kant kan skæres af.
Køler lidt af og sættes på køl i formen i ca. 30 – 40 min
Derefter fordeles resten af chokolademoussen på den afkølede kage
Stilles nu igen på køl i nogle timer, meget gerne til dagen efter
Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv
Kagen pyntes inden serveringen med chokoladespåner eller cacao,
evt. guldstøv og spiselige blomster, rød skovsyrer.
Kan fryses
Det er tid til servering.
Dagens kage, Gateau Marcel med chokoladespåner og frysetørret
hindbær. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar