Forret: Lakseroser på en bund af rejesauce, salat og med riste grovbrød
Hovedret: Culottesteg med Franske flødekartofler og tomatsalat
Dessert: Gammeldags æblekage med makroner, flødeskum og ribsgele
Lakserose med rejesauce:
Ingredienser (4 pers.)
1 stk. salathoved, f.eks. hjertesalat eller iceberg
2 – 300g røget laks i tynde skiver
1 dl. mayonnaise
1 dl. creme fraiche
4 stk. store tigerrejer, hakkes groft
150g rejer, små og pillede (pynt)
1 – 2 spsk. peberrod
salt og peber
et lille bundt dild
Start med at skylle salaten og skær den i fine strimler
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen
læg 2 skiver laks, i forlængelsen af hinanden på skærebrættet
Rul nu lakseskiverne fra den ene ende af, hold dem sammen med en
tand stikke i bunden af rullen.
sæt rullen på den ene ende og fold bladene forsigtigt ud i en anden ende
Hak tigerrejerne groft og kom dem i saucen
Tilsæt reven peberrod, smag til med salt og peber
Gem lidt dildkviste til pynt, hak resten fint og tilsæt det til saucen
Fordel rejesaucen på fire tallerkner, læg en dusk strimlet salat på
saucen og læg en lakserose midt i salaten, garneret med en dildkvist
Pynt omkring rosen med lidt hele rejer, rød skovsyrer og tomatbåde
Serveres med ristet grovbrød
Forret: Lakserose på en bund af rejesauce, salat og med ristet grovbrød,
Velbekomme
Hovedret: Culottesteg med franske flødekartofler og tomatsalat.
Culottesteg med Franske flødekartofler:
Serveres med tomatsalat
Det er tid til servering
Hovedret: Culottesteg med Franske flødekartofler og tomatsalat, Velbekomme
Dessert: Gammeldags æblekage med makroner, flødeskum og ribsgele:
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. store madæbler
1 stk. vaniljestang
½ dl. æblejuice
80 g sukker
8 små makroner
150 g æblekagerasp
evt.4 spsk portvin
Pynt:
1½ dl. piskefløde pisket til skum
1 gl. ribsgele
Start med at skrælle æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset
Kog æblerne til mos med æblejuice og vaniljekorn og skallen
ved svag varme under låg, tag gryden fra varmen, fjern
vaniljeskallen, og rør sukkeret i, mas og rør mosen sammen
med et piskeris, og stil det til afkøling.
Knus makronerne fint, og fordel dem i bunden af portionsglas
derefter et lag æblemos, derefter et lag æblerasp og så et
lag æblemos o.s.v. Slut med lidt æblekagerasp, pisk fløden til skum
og pynt æblekagen af med flødeskum og en tsk. ribsgele
klar til servering
Dessert: Gammeldags æblekage med flødeskum og gele, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar