• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fyldt chokolade med karamelcreme

14. december 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag laver vi lidt til den søde tand, det er sådan lidt af et eksperiment med
fyldt chokolade, men vi prøver, det kan ikke gå andet end galt 😉

Ingredienser.:(ca 14 stk)  
150 – 200 g chokolade, mørk eller lys
1 ds kondenserende mælk Romessens  
Tilbehør.:  
Chokolade smelter (kan undværes) Chokoladeforme paletkniv      
Start med at komme dåsen med kondenserende mælk i en gryde
med vand så det dækker

Sæt gryden over varmen og kog op, lad den nu småkoge i 3 timer.  

Efter at dåsen har kogt i 3 timer ser den sådan ud, lad den køle helt af.
smelt chokoladen enten i en chokoladesmelter eller i vandbad, mikroovn på
laveste effekt, Chokoladen skal have en temperatur på ca 34 gr.
Fyld nu formene med chokolade.

Hæld det overskydende chokolade fra formene og placer dem
med bunden opad på en rist  
Læg et stykke bagepapir under, så chokoladen kan dryppe ned
på det og genbruges.
Sæt formene på køl en halv time, så chokoladen stivner lidt hurtigere.
Rør karamelcremen luftig og kom lidt romessens i 

Jeg har valgt romessens fordi, så kan børnene også være med.  
Tag nu de afkølede forme og vend dem om, kom karamelmassen
i en plasticpose,
Klip et lille hul i hjørnet og fyld chokoladeformene med karamelmassen,
men ikke helt op til kanten.

Tag nu den resterende flydende chokolade og fyld formene helt  

Skrab det overskydende chokolade af med kanten af en paletkniv

Sæt nu igen formene på køl eller et kort øjeblik i fryseren  
Så er det tid til at banke chokolade stykkerne ud af formen og er
de rigtige kolde går det meget let.

Dagens tallerken, fyldt chokolade med karamelcreme,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John 

PS.
De smelter på tungen med en fantastisk smag af chokolade og karamel.

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Fyldt chokolade med karamelcreme

Previous Post: « Brændende havkærlighed
Next Post: Risengrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme