I dag laver vi lidt til den søde tand, det er sådan lidt af et eksperiment med
fyldt chokolade, men vi prøver, det kan ikke gå andet end galt 😉
Ingredienser.:(ca 14 stk)
150 – 200 g chokolade, mørk eller lys
1 ds kondenserende mælk Romessens
Tilbehør.:
Chokolade smelter (kan undværes) Chokoladeforme paletkniv
Start med at komme dåsen med kondenserende mælk i en gryde
med vand så det dækker
Sæt gryden over varmen og kog op, lad den nu småkoge i 3 timer.
Efter at dåsen har kogt i 3 timer ser den sådan ud, lad den køle helt af.
smelt chokoladen enten i en chokoladesmelter eller i vandbad, mikroovn på
laveste effekt, Chokoladen skal have en temperatur på ca 34 gr.
Fyld nu formene med chokolade.
Hæld det overskydende chokolade fra formene og placer dem
med bunden opad på en rist
Læg et stykke bagepapir under, så chokoladen kan dryppe ned
på det og genbruges.
Sæt formene på køl en halv time, så chokoladen stivner lidt hurtigere.
Rør karamelcremen luftig og kom lidt romessens i
Jeg har valgt romessens fordi, så kan børnene også være med.
Tag nu de afkølede forme og vend dem om, kom karamelmassen
i en plasticpose,
Klip et lille hul i hjørnet og fyld chokoladeformene med karamelmassen,
men ikke helt op til kanten.
Tag nu den resterende flydende chokolade og fyld formene helt
Skrab det overskydende chokolade af med kanten af en paletkniv
Sæt nu igen formene på køl eller et kort øjeblik i fryseren
Så er det tid til at banke chokolade stykkerne ud af formen og er
de rigtige kolde går det meget let.
Dagens tallerken, fyldt chokolade med karamelcreme,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
PS.
De smelter på tungen med en fantastisk smag af chokolade og karamel.
Skriv et svar