I en undersøgelse om danskernes madvaner viser det sig, at
frikadeller er i top 10 over de retter, der havner på spisebordet
en hverdagsaften.
Tilbehøret kan varieres i det uendelige, og frikadeller der er til overs,
kan du gemme til frokost dagen efter, og spise kolde på rugbrød eller
som en hapser.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
500g kalv og flæsk, hakket
1 tsk. salt
1 stk. løg, hakket fint
1 stk. æg
3 spsk. Havregryn
2 – 3 dl. Vand
Salt og peber
1 spsk. Flydende fedtstof, til stegning
Hvidkålsalat:
200g gulerødder
180g peberfrugt, rød
300g hvidkål
1 spsk. Flydende fedtstof
1½ tsk. karry
4 dl. Grøntsagsbouillon
1 tsk. paprika
100g skruer, pasta eller båndpasta
200g ærter, frosne
Salt og peber
Start med at røre farsen sej med salt
Tilsæt hakket løg, æg, havregryn, vand, salt og peber
Lad farsen stå og trække 10 – 15 min.
Føles farsen for fast, kom lidt mere vand i
Smag til med salt og peber
Sæt en pande over god varme
Form frikadellerne og steg dem gyldne på panden i flydende fedtstof
Nogen former frikadellerne i hånden, andre gør det op
af skålens kanter, du gør det på den måde der er nemmest for dig
Skrue ned til moderat varm steg frikadellerne i 5 – 6 min på hver side
læg frikadellerne i en ildfast skål, hold dem varme i ovnen på 50 gr.
indtil det er tid til servering.
Hvidkålsalat:
snit hvidkålen fint
skær gulerødderne i skiver og peberfrugten i stimler
varm fedtstoffet op, kom karry i, og brænd det af
tilsæt grøntsager, pastaskruer og paprika
bruger du båndpasta, skal det først tilsættes 3-4min før tiden er gået
tilsæt bouillon, og lad retten snurre med låg på i ca. 15 min.
tilsæt ærterne og varm retten igennem
smag til med salt og peber
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Frikadeller med hvidkålsalat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar