Fra de store skove får vi vildsvinet, vildsvinefilét er ret nemt,
at få fat i nu om dage. Det er meget fedtfattigt og utroligt nemt
at steg tørt.
Så derfor laver vi forloren vildsvin-steg af nakkekam, som er
lidt mere marmoreret og dermed saftigt og mørt kød.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers)
1 – 1½ kg svinefilet/nakkekam uden ben og sværd
4 dl. Solbær, Ribena
1 dl. Kinesisk soya
1 dl. Fløde
2 – 4 dl. Vand
1 stk. rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk. ingefær, frisk
2 – 3 stilke persille
6 stk. enebær, knust
2 tsk. maizena
Salt og peber
Evt. solbærgele eller ribs
Start med at koge 4 dl. Ribena ind til det halve
Pres 1 fed hvidløg, skær rødløg i både
Grovhak frisk ingefær
I en stegegryde brunes stegen
På alle sider, tages op på et fad
I stegegryden koges nu, 2 dl. Vand og den indkogte ribena,
hvidløg, kinesisk soya, rødløg, ingefær
Sammen med 1½ tsk. salt og 4 hele peberkorn
Tilsæt nogle stilke persille
Læg stegen i og skru ned for varmen, så retten lige netop ikke koger
Stegen skal have ca. 50 min. centrumstemperatur 60 gr.
Tag kødet op og pak det ind i stanniol, lad stegen trække i 15
minutter før det skæres ud i tynde skiver
Sovsen skal nu laves af stegeskyen fra gryden
Si stegeskyen, du skal bruge ca. 3 dl. Af stegeskyen
Tilsæt 1 dl. Fløde og kog op
Rør maizena ud i koldt vand og tilsæt det til stegeskyen
Til den konsistens som du ønsker
Smag til med salt, peber og solbærgele eller ribs.
Serveres med kogte nye kartofler og en grøn salat
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Forloren vildsvin-steg med kogte nye kartofler
og grøn salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar