Flyvende Jacob er en svensk ret baseret på kylling med stegt bacon, banan, flødeskum
med chilisauce og peanuts tilberedt i ovn. Retten blev opfundet af Ove Jacobsson som
arbejdede i luftfragtindustrien, derfor navnet. Opskriften blev første gang offentliggjort
i bogen Allt om Mat i 1976. i denne opskrift er bananen skiftet ud med æble og peanuts
med cashewnødder og rød peberfrugt er blevet grøn, en opskrift med udsøgt lækker smag
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 2 pers.)
300g Kyllingefilét
1 spsk. olivenolie til stegning
½ tsk. paprika
salt og peber
1½ dl. Piskefløde
1 tsk. chilliesauce, f.eks. sambal oelek
1 tsk. karry
1 – 2 stk. æbler i små tern
1 stk. grøn peberfrugt
Tilbehør:
2 dl. Ris
70g bacon skåret i små tern
Ved serveringen:
25 g rucola
25g cashewnødder
Start med at skære kyllingefiléterne i strimler eller tern
opvarm en pande med olie, og steg kyllingestrimlerne
til de er let brunede, krydr med paprika, salt og peber
træk panden fra varmen. Tænd ovnen på 200gr. alm. Ovn
fordel kyllingestykkerne i bunden af et ildfast fad.
Hæld fløde, chilisauce og karry i en skål, og pisk det sammen
med elpiskeren, til det bliver let pisket flødeskum, krydr med
salt og peber.
Skræl æblerne og skær dem i skiver og derefter i små tern,
skyl peberfrugten og skær den i grove tern, fordel æbler og
peberfrugt oven på kyllingen i fadet, og hæld den let piskede
flødeskum over retten.
Kog risene efter anvisning på emballagen
Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min. ved 200 gr.
steg bacon tern sprøde på en varm pande og afdryp på
fedtsugende papir.
fordel bacontern og groft hakket cashewnødder over kyllingeretten i
fadet og sæt det igen i ovnen i ca. 5 – 10 min.
Skyl og tør rucolasalaten, server med kogte ris og en salatskål.
det er tid til servering.
Dagens tallerken ”Flyvende Jacob” med ris, salat og cashewnødder
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar