En nem og lækker måde at spise fisk på er som fiskekarbonader
eller fiskefrikadeller og her serveret med en fyldig grøntsagssauce
køkkenet kalder.
Ingredienser: (3 – 4)
400 – 500g lys fisk, f.eks. torsk, sej
1 stk. løg
2 spsk. hvedemel
2 stk. æg
½ tsk. chilipasta
1 spsk. ingefær, hakket
1 tsk. citronpeber
1 tsk. salt og hvid peber efter smag
20g flydende fedtstof, evt. olie til stegning
Du kan evt. bruge en færdigkøbt fiskefars ca. 400g
tilsæt fiskefarsen de samme ingredienser, undtagen
fisk, og hvedemel.
Start med at skære fisken i mindre stykker
pil løg og hak det fint
kør fisk og løg i en foodprocessor i ca. 20 sek.
tilsæt salt, peber og et æg ad gangen,
rør chili og ingefær i farsen
Steg fiskekarbonaderne ved middel varme i ca. 3min på hver side
Grøntsagssauce:
Ingredienser: (4 pers.)
20g flydende fedtstof
225g champignoner i halve
300g spinat, frost
200g porrer, i skiver
4 dl. Mornaysauce
¾ tsk. salt
Tilbehør:
1 kg. Kartofler
Start med at smelte fedtstoffet i en gryde til det bliver gylden
steg champignonerne i ca. 3 min. til de er gyldne og væden er fordampet
tag dem op og tilsæt spinat. Lad spinaten tø op under omrøring og dampet
tør for væde.
Tilsæt porrer, Mornaysauce og salt i gryden, bring saucen i kog
og kog ved jævn varme i ca. 2 min. rør af og til
kom champignonerne tilbage i saucen, smag til og server den
sammen med fiskekarbonader og nykogte kartofler.
Mornaysauce:
Mornaysauce er en klassiker fra det franske køkken. Det er en mælkesauce
som går under navnet Bechamelsauce hvor der bliver tilsat ost, og nu hedder
Mornaysauce. Meget nem at lave, men kan også købes færdig og bruges blandt
andet til lasagne.
Køkkenet kalder,
Ingredienser (4 pers.)
2 spsk. hvedemel
4 dl. Minimælk
50g smør
150g ost revet gul ost, evt. gratineringsost
¾ tsk. muskatnød fintrevet
¾ tsk. salt
Start med at røre mel og 2 spsk. af mælken samme i en lille tykbundet
gryde. Rør derefter resten af mælken i
tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring, kog den ved svag
varme under omrøring i ca. 5 min.
Tilsæt revet ost, muskatnød og salt og lad osten smelte under omrøring
smag ostesaucen til med salt, peber og muskatnød.
klar til servering.
Dagens sauce, Mornaysauce (ostesauce),
Klar til servering
Dagens tallerken, Fiskekarbonader med grøntsagssauce og kartofler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar