En forrygende opskrift fra WebOpskrifter.dk på
Farsbrød med Grønsagsmos.
Minder lidt om klassikeren Forloren hare, men dog i en lidt anden udgave,
Smager fantastisk med grøntsagsmos til.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2-3 pers.)
3 stk. løg
50g flydende fedtstof
Lidt salt
Farsbrød:
500g hakket kalv/flæsk
1 stk. æg
1 tsk. spidskommen
¾ tsk. salt
1 stk. løg, revet
Lidt peber, friskkværnet
3-4 skiver bacon
Brun sovs:
1½ Stk. oksebouillonterning
1dl. Vand, kogende
4 dl. Madlavningsfløde/minimælk
¼ tsk. salt
Lidt peber, friskkværnet
Evt. kulør
Start med at pille løgene, og skær dem i tynde skiver
Læg dem i et ildfast fad, fordel fedtstoffet over, og drys med lidt salt
Sæt fadet i ovnen og tænd den på 225 gr.
Steg løgene i ca. 20 min. til de tager lidt farve
Bland løgene lidt rund undervejs
Farsbrød:
Kom kødet i en skål, sammen med salt
Riv løget fint og tilsæt det til skålen
Krydr med peber og bland det grundigt, til du har en fast fars
tilsæt æg og ælt farsen godt
Farsen skal æltes til den hænger sammen
Form farsen til et brød
Halver baconskiverne, og dæk farsbrødet med dem
Brun sovs:
Rør bouillonterningen ud i det kogende vand
Tilsæt fløde/minimælk og salt, krydr med peber
Farv evt. sovsen med kulør, bliver mørkere når det har været i ovnen.
Tag fadet med løgene ud af ovnen, og hæld den brune sovs over
Læg farsbrødet ovenpå, og sæt fadet tilbage i ovnen.
Steg i 25 – 30 min. til kødet er gennemstegt
Er baconen ikke gylden, så tænd for grill funktionen de sidste par
minutter af stegetiden.
Klar til servering med Grøntsagsmos
Dagens tallerken, Farsbrød i oven med bacon, grønsagsmos, surt og brød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar