Færøsk æblekage er en kage lavet af æbler skåret i meget små tern, marengsbunde
der lægges i lagvis. Kagen afsluttes med et lag æbleskum som overhældes med
karamelsauce på toppen.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (6 – 8 pers.)
4 stk. æggehvider ca. 140g
100g Perfect fit, eller 180g sukker
150g mandler, finthakkede
1 spsk. kartoffelmel
Karamelsauce:
75g lys sirup
60g perfect fit, elle 100g sukker
2½ dl. piskefløde
1 nip salt, lille
Æbleskum:
3 dl. piskefløde
25g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
200g creme fraiche
3 – 4 stk. æbler, skåret i små tern.
hasselnødflager til pynt
Start med at tænde ovnen på 160gr varmluft
pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens du
forsat pisker. Pisk til en sej og blank marengs, vend finthakkede mandler og
kartoffelmel i.
læg et stykke bagepapir på bradepanden. Fordel marengsen i 2 cirkler på
ca. 22 cm i diameter. Bag marengsbundene i ca. 35 min. lad dem køle af
på en bagerist.
Karamelsauce:
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op ved middelvarme
rør i karamellen ind imellem og lad den små koge til den bliver
tyk og gylden. Det tager ca. 30min. lad den afkøle ved stuetemperatur.
Æbleskum:
pisk fløde, flormelis og vanilje sammen til en let skum.
Vend herefter creme fraiche og æbletern i.
Saml kage ved at placere en marengsbund på et fad og kom halvdelen af
æbleskummet på. Kom den anden marengsbund på og resten af æbleskummet
hæld karamelsaucen udover og drys evt. med hasselnødflager.
sættes på køl et par timer før serveringen.
det er tid til servering.
Dagens dessert, Færøsk æblekage, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Kristina Gaardbo
Kageopskrift