Kartoflen Dauphine er en fransk opskrift, og kan være lidt besværlig
at tilberede, den færdige kartoffel har en blød konsistens i midten
og en knasende skal uden om
Mild og lækker i smagen, går godt til et stykke lækkert kød
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 – 6 pers.)
1 kg kartofler, melede
lidt muskatnød, revet
salt
2 spsk. smør
Dejen:
½ liter vand
70g smør
salt
130g hvedemel
3 stk. æg
Kartoflerne skrælles og koges møre i letsaltede vand
Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre
Pureres fint
Krydr med muskat og rør smørret i
Dejen:
Lad vandet koge op sammen med smør og salt i en bred gryde
Træk gryden fra varmen, når vandet koger
drys al melet i vandet på en gang og rør det hurtigt helt glat
Sæt igen gryden over varmen og rør rundt i meljævningen for svag varme
indtil den er blevet ret fast
Træk gryden fra varmen og rør et æg i den varme jævning
lad dejen køle lidt af og rør så resten af æggene i et ad gangen.
Bland dejen med kartoffelmosen og smag til med salt
Varm olien op i en gryde eller “fritøsen”
Form nu små kugler af kartoffelmassen med en teske
ikke for store, ligesom en valnød.
Rul dem i panko-rasp (japansk rasp)
Kom dem i gryden med den varme olie og lad dem bage gyldne
Hold øje med dem hele tiden, de kan nemt eksplodere hvis de får for meget
Læg dem på fedtsugende papir
Det er tid til servering
Dagens kartoffel, Dauphine kartoffel, sprøde og lækker,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar