Côte de boeuf omtales som bøffernes konge er en ribbensbøf af oksekød. Der er
skåret i skiver af ribben fra et oksedyr, med ribben påsat. I USA bruges udtrykket
rib eye steak om en rib steak med benet fjernet; Men i nogle områder og uden for
USA bruges udtrykkene ofte i flæng.
Dessert: Sneæg og kokosis med karamelsauce.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2-3 pers.)
1 stk. côte de boeuf på ca. 1,2 kg.
400g små kartofler
150g smør, klaret
3 stk. æggeblommer (gem hviderne til desserten)
1 bdt. Estragon
½ – 1 spsk. bearnaiseessens
lidt cayennepeber
Start med at salte kødet ca. 10 g salt, og lad det trække 30 – 40 min.
er der fedtkant på kødet, så er det fint at smelte lidt af den på en
varm/tør pande, så du får lidt fedtstof til at brune i, eller brug olie
kødet skal have en god stegeskorpe på hver side
Steg den færdig i ovnen ved 150gr. til en centrumstemperatur på 56gr.
det tager ca. 20 minutter kødet skal hvile lige så længe bagefter
skær derefter kødet af benet og skær det i skiver, krydr med salt
Kartofler:
rengør kartoflerne og kog dem med skræl på i saltet vand i 10 min.
træk fra varmen og lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 min.
hæld vandet fra og lad dem køle af
tag et stykke bagepapir og læg det i bradepanden, læg kartoflerne på
med en kødhammer eller bunden af en kasserolle, knuser du nu kartoflerne
så de bliver lidt flade, men de skal stadig hænge sammen. Pensl nu
kartoflerne med olie og krydr med salt og peber bag dem i ovnen ved
225gr. i ca. 20 min. vend dem halvvejs og smør med olie på den anden side
når de er blevet flotte gyldne er de færdige og tages ud.
Bearnaisesauce:
start med at klaret smør, smelt smørret under svag varme og sæt til side
i en lille tykbundet gryde piskes æggeblommer, bearnaiseessens, lidt
salt 2-3g og lidt vand, piskes over svag varme
når det begynder at skumme, tilsættes lunt, klaret smør lidt ad gangen
men ikke det hvide, vallen, så bliver den meget salt, kun det helt klare smør
mens der piskes kraftig, pas på varmen må ikke overstige 65 -70 grader
så skiller den. Saucen smages til med salt, peber, cayennepeber og evt.
lidt mere bearnaiseessens, den skal være lidt syrlig, hak estragonen fint
og tilsæt den til saucen, du må godt være gavmild med estragonen.
klar til servering.
Dagens servering, Côte de boeuf med knuste kartofler, bearnaisesauce
og salat
Dagens dessert, Sneæg og kokosis med karamelsauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Sneæg opskrift:
Ingredienser: ( 6 – 8 stk.)
3 stk. æggehvide
½ knsp. Salt
75g sukker
Pisk æggehviderne med salt og lidt af sukkeret ved lav hastighed
nogle minutter. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen og pisk
på høj hastighed til en blank og fast marengsmasse.
Fyld vand ca. 3 cm. op i en lav gryde eller sauterpande, varm
vandet op til lige under kogepunktet. Lav med en ske 4 – 5 boller
ad gangen, og lad dem koge i vandet ca. 3min. på hver side
Tag dem op med en hulske, og læg dem på et viskestykke
klar til anretning, sneæggene lægges forsigtig på en desserttallerken
sammen med et stykke kokosis, dekorer med karramelsauce.
Klar til servering.
Dagens dessert, Sneæg med Is og karramelsauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar