I disse tider med Corona virus, kunne det så ikke være ønskeligt,
at sætte tænderne i en Corona-donuts og få den ned i maven hvor
den kan bliver tilintetgjort -og så smager den jo godt.
Ingredienser: ( 6 stk.)
30g smør, smeltet
3 stk. æg
100g sukker
150g mel
7 g salt
15 g kakao, til de mørke
5 g bagepulver
115g kærnemælk
Kornene fra en ½ stang vanilje
I en skål sigtes mel, sukker, kakao (kun til de mørke),
salt og bagepulver
Separat i en anden skål piskes kærnemælk, æg og vanilje sammen
Arbejd de to blandinger sammen til en homogen konsistens, lidt ad
gangen, skiftevis med det smeltede smør, dejen skal kun lige samles.
Smør formene med lidt flydende fedtstof eller olie
Fyld dejen i formene til ca. 1 cm fra toppen
Bag dem på ca. 200gr. alm. Ovn i ca. 8 – 10 min.
(de skal give efter ved et let tryk)
Køler af på risten og dekorer dem glasuren når de er kolde.
Chokolade glaze:
1,2 dl. Fløde
120g hvid chokolade, hakket,
2 spsk sirup
Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet
Læg det hakkede chokolade i en skål og hæld den varm fløde over
Lad chokoladen smelte og sammen med sirup, rør forsigtigt indtil
du får en blank og smuk chokolade ganache
Dyp hver donuts i chokoladen og drys med after eight
krymmel inden chokoladen stivner.
Glasur:
5 spsk. Flormelis
1 spsk. Æggehvide
Rød pastafarve eller konditorfarve
Bland flormelis og æggehvider til en lidt tyk masse
Kom halvdelen i en sprøjtepose med et meget lille hul i enden
Den anden halvdel blandes med rød pastafarve og kommes i
Sprøjteposen når den hvide er brugt.
Dagens Corona-donuts med glasur, cremefraiche og kaffe
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar