Skulle man nu lige blive lidt lækkersulten, og ha’ lidt til den søde tand,
så er denne Citronmuffins med glasur lige sagen. Perfekt blød og svampet
krumme, med en dejlig frisk og sød smag af glasuren, der får
mundvandet til at løbe
Vi må i bageriet.
Ingredienser:(8 – 12 stk.)
2 stk. æg
125 g sukker
85 g smør
1 stk. citron, økologisk
150 g hvedemel
¾ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
1 knsp. Salt
½ dl. Mælk
125 g flormelis
½ økologisk citron
Lidt kogende vand
Start med æg og sukker i en skål
Pisk det godt sammen, til en lys og luftig masse
Smelt 85 g smør i en gryde, lad det køle lidt af
Pres saften fra citronen og riv skallen
Pisk citronsaft og skal i æggemassen sammen med smeltet smør
Kom mel, bagepulver, valiljesukker og salt i en skål
Si det i æggemassen lidt ad gangen
Rør det forsigtigt sammen Rør til sidst mælken forsigtigt i
Fordel dejen i muffinforme
Bag dem i ovnen 200 gr. varm ovn Ca. 15 minutter,
Lad citron muffinsene køle helt af,
Inden du kommer glasur på.
Glasur:
Kom flormelis i en skål
Pres saften fra citronen og riv skallen
Gem citronskaller til pynt
Hæld citronsaften i skålen med flormelis
Tilsæt en lille smule kogende vand
Rør rundt til du får en tyk glasur
Kom en klat glasur på hver muffin
Drys lidt citronskal på toppen
Klar til servering.
Dagens bagværk, Citron muffins med glasur og kaffe, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar