I dag besøger vi det kinesiske køkken og laver en kendt gammel ret chop
suey. En nem og velsmagende ret og som kan varieres i det uendelige.
Chop suey (blandede bidder) en amerikansk opfundet kinesisk-inspireret
ret, der består af kød (ofte kylling, alternativt fisk, oksekød, rejer eller
svinekød),
Der lynsteges med grønsager som bønner, kål og bladselleri i en jævnet
sauce. Typisk serveres retten med ris, men kan også serveres med nudler.
Retten blev opfundet i Nordamerika i slutningen af 1800-tallet,
sandsynligvis inspireret af en ret fra det sydlige Guangdong, som blev
tilpasset efter de tilgængelige råvarer.
Chop suey kendes fra mange kinesiske restauranter i den vestlige verden.
Vi skal i gang.
Ingredienser.:(4 pers)
300 g kyllingefileter i strimler
200 g rejer, store
1 tsk olivenolie
3 spsk oystersauce
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, grofthakket
2 røde peberfrugter, i strimler ca 250 g
2 stk porre, i tynde skiver
¼ hvidkål, skåret i grove tern, ca 250 g
2-3 stilke bladselleri
3 dl hønsebouillon
1 spsk maizena, rørt op i 2 spsk vand
1 tsk salt
¼ tsk peber
3 dl brune ris
6 dl vand
salt
Tilbehør.:
brune ris, knas af skinnet som topping
Sæt en gryde over med 6 dl vand og bring det i kog
Når det koger tilsættes 3 dl ris
Simrer nu i ca 25 – 30 min, trækkes fra varmen og står
med låg på i 5 – 10 min
Sprødt kyllingeskind.:
Tænd ovnen på 160 gr
Læg kyllingeskindet på et stykke bagepapir og bred det ud
Drys med salt og læg et stykke bagepapir ovenpå
Læg det i en bradepande og sæt en bradepande ovenpå, sådan at skinnet
ligger mellem to bradepander.
Sæt det i ovnen i ca 30 min.
Tag det ud, afkøl på rist
Når det er afkølet knuses det til topping.
Snit hvidkålen i lidt grove tern, skær porren i tynde ringe
Snit bladselleri i fine tern og champignon i skiver
Skær peberfrugterne i strimler og hvidløg i fine tern
Skær kyllingefileten i strimler ca. 1 cm i bredden
Er rejerne med skal, så pilles de nu
Tag wokken frem eller en stor stegegryde og varm den godt op
Svits kyllingekødet, af flere omgange, i 1 tsk olie ved høj varme i ca 2 min.
Tag kødet op i en skål og bland det med oystersaucen.
Sauter hvidløget ved høj varme i 2 tsk olie under omrøring i 15 – 20 sek
Tilsæt peberfrugter, porre, hvidkål, bladselleri og champignoner
svits ved høj varme i 1 min.
Tilsæt hønsebouillonen, bring den i kog og kog i ca. 2 min
Rør maizena ud i vandet, tilsæt jævningen under omrøring
Lad retten koge i ca 2 min.
Afdryp rejerne og tilsæt dem sammen med det svitsede kyllingekød
Varm retten i ca 2 min
Smag til med salt og peber
Server retten på et stort fad, pyntet med lidt rejer, sprødt kyllingeskin
på toppen og brune ris.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Chop suey med kylling og rejer, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar