I disse selvforkæles tider, så kunne man jo lige bage en chokoladetærte
Det er nem og hurtigt og dog er der jo lidt ventetid på, at chokoladen
stivner, men det er ventetiden værd og så husk,
at være lidt god ved Jer selv
God fornøjelse
Pas nu på Jer selv
Køkkenet kalder.
Ingredienser:
Tærtedej:
150g smør, koldt
140g hvedemel
35g kakao
Et nip salt
2 spsk. Sukker
1 spsk. Vand, koldt
Creme:
200g mælkechokolade
3 blade husblas
3 dl. Fløde
½ dl. Kaffe, stærk
Et nip salt
2 dl. Piskefløde til skum
Start med dejen,Tænd ovnen på 200gr alm.ovn
Bland smør i tern, mel, kakao og salt sammen, det er lettest i en foodprocessor
Tilsæt vandet så dejen lige hænger sammen
Rul dejen ud til en ensartet tykkelse, i en størrelse som passer
til formen Ø 26 cm.
Rul dejen op på kagerullen og løft den forsigtigt over på formen
Tryk kanterne god ind i formen
Prik bunden med en gaffel og stil den koldt (fryser) i 10 min.
Læg et stykke bagepapir i bunden oven på dejen og hæld tørre gule flækærter i eller lign.
Som er med til at holde på bunden så den ikke bobler op og siderne
glider ned. Forbag nu tærten i 10 min.
Tag den ud af ovnen, fjern flækærterne helt samt papiret i bunden
Sæt tærten tilbage i ovnen og giv den ca.10 min mere
Tages ud og lad den køle helt af
Creme:
Hak chokoladen fint/groft
Læg husblassen i koldt vand, mindst i 10 min.
Bring fløden i kog
Tilsæt kaffen, træk gryden fra varmen
tilsæt den hakkede chokolade i den varme fløde
Knug husblassen fri for vand og tilsæt den til chokoladen
Rør det godt ud, chokoladen skal være helt smeltet til en jævn creme
Tilsæt salt
Hæld cremen over tærtebunden, og stil den på køl i ca. mindst 4 timer,
eller til cremen er stivnet
Sigt evt. lidt kakaopulver over
Pisk fløden til skum og dekorer tærten eller server det til
Det er tid til servering.
Dagens forkæleskage, Chokoladetærte med kaffe og flødeskum
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar